поздравиха премиера Кирил Петков, вицепрезидента Илияна Йотова, външния министър Теодора

...
поздравиха премиера Кирил Петков, вицепрезидента Илияна Йотова, външния министър Теодора
Коментари Харесай

“Ръцете ти са кървави”, “Гробищата са пълни с българско приятелство” – посрещането на Петков в РСМ

поздравиха премиера Кирил Петков, вицепрезидента Илияна Йотова, външния министър Теодора Генчовска и някогашния външен министър Екатерина Захариев в Битоля с плакати с обидни послания.

Част от тях са: „ Гоце е Македония “, „ Ръцете ти са кървави “, „ Кога ще признаеш, че в България има македонци? “, „ Гробищата са цялостни с българско другарство “, написа македонският уебсайт “Трибуна”.

Както писахме по-рано, българската делегация, отпред на премиера Кирил Петков, в Битоля бе на церемонията по откриването на клуба на Културен център “Иван Михайлов” и разпространява държавни планове.

Кирил Петков регистрира в Битоля, че сред България и Северна Македония има добра връзка и прикани всички институции да работят в синхрон по тематиката, с цел да има “мир и стабилност” на Балканите. “Моята цел е да вдъхна убеденост на българите в РСМ и да направя всичко допустимо те да бъдат вписани в Конституцията на тази страна. С премиера имаме идентична позиция. Той би трябвало да уеднакви своята позиция с външнополитическия си екип”, съобщи пък българският външен министър Теодора Генчовска.

“Външното министерство води формалната политика на България във връзка с РСМ, според рамковата позиция с поддръжката на Народното събрание. Няма по какъв начин да не мине без външен напън, уповавам се на схващане и поддръжка от страна на нашите съдружници. Очакваме сътрудниците от Република Северна Македония да изпълнят уговорките си по осъществяване на Договора. Очакваме съответни резултати”, добави тя.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР