Появяват се все по-нови и разнообразни синтетични почистващи препарати, един

...
Появяват се все по-нови и разнообразни синтетични почистващи препарати, един
Коментари Харесай

Ще се шокирате какво ще се случи, ако смесите бира и червено вино

Появяват се все по-нови и разнородни синтетични почистващи препарати, един от различен по-силни и трайни. В тях обаче се влагат нападателни химични сътрудници, които може да са нездравословни за нас освен при досег, само че и при поемане на изпаренията им във въздуха. За да предотвратите този негативен резултат за здравето си, може да приготвите личен домакински препарат за дървени мебели от изцяло натурални съставки, които има във всеки дом.

За мебели от дъб е най-подходящ препарат, подготвен по следния метод: настържете 20 грама восък или с нож го направете на фини стърготини. Добавете към него 1 чаена чаша бира и 1 чаена лъжичка захар. Сложете на котлона, до момента в който кипне, а след това изчакайте леко да се охлади. С памучен тампон или мека забрадка нанесете тъничък пласт от сместа върху мебелите и оставете да изсъхне в продължение на 1 час. След това полирайте до искра с чиста мека забрадка.
 Как вярно се пере пухено яке в пералня? Как вярно се пере пухено яке в пералня?
Пухените якета са допустимо най-хубавата отбрана от студа и вятъра през зимата. Ако имате най-малко едно такова яке в дрешника си, не пропуща...

Мебелите от орех може да освежите със примес от зехтин и алено вино (неподсладено), взети в равни пропорции. С мека забрадка, навлажнена с тази примес, намажете мебелите и откакто леко изсъхнат, деликатно ги полирайте с плюшен или вълнен плат.

Лакираните мебели ще обновите, в случай че ги избършете с охладена запарка от трици (пшеничени или овесени), след което ги изплакнете с чиста вода и подсушите добре. Накрая нанесете тъничък пласт ленено масло и полирайте с мека и суха забрадка.

Мебели, тапициран с естествена или изкуствена кожа, бършете с мека и леко влажна забрадка. A за искра на кожената тапицерия понякога ги изтривайте с глицерин или с вълнена забрадка, натопена в разрушени яйчни белтъци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР