Появи се опонент за ръководната позиция на настоящия лидер в

...
Появи се опонент за ръководната позиция на настоящия лидер в
Коментари Харесай

Появи се съперник на Атанас Атанасов за председателското място в ДСБ

Появи се конкурент за управителната позиция на сегашния водач в оставка на ДСБ и съпредседател на " Демократична България " Атанас Атанасов. Дългогодишният ръководител на партията за регион Лозенец Елена Спасова разгласи с обява във " Facebook ", че счита да се кандидатира за поста. Пред " Дневник " тя удостовери своето решение и разяснява, че желае да направи партията и хората, които стоят зад нея по-разпознаваеми.

" Знам по какъв начин би трябвало да наподобява тази партия и знам по какъв начин би трябвало да се ръководи. Не, не желая да съм народен представител. Знам какво не би трябвало и кое би трябвало. Знам, че е жалко да нямаш храброст да свикаш заседание и да, аз ще го привиквам постоянно. ", написа Спасова.



По думите ѝ точно несвикването на заседание на националните органи е довело до напрежение в партията, което се е нараснало откакто водачът на ДСБ Атанас Атанасов еднолично взе решение да сложи като лидер на листата на " Демократична България " в 24-ти софийски избирателн регион журналистът Иво Божков, вместо зам.-председателят на партията Цецка Бачкова, която бе депутат в 45-то и 46-то Народно заседание. Тогава управлението на регионалната организация популяризира писмо до медиите, с което изиска оставката на Атаснов и свикването на Национално заседание.

Тогава Атанасов освен, че не подаде оставка, само че не го напправи и след загубата на изборите на 14 ноември, за разлика от другите съпредседатели на " Демократична България ". Вмсто това Атанасов. Такова, по думите на Спасова, е трябвало да бъде свикано още напролет, защото мандатът от дълго време бил изминал, само че се отлагало поради епидемиологичната конюнктура.

Засега не е известно по кое време ще се организира националното заседание на ДСБ, на което ще се избира ново управление, само че съгласно осведомени в партията крайният период това да се случи е 14 февруари. Датата за свикването му зависи от националното управление на партията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР