Повторното отваряне на „Света София” за молитви няма да я

...
Повторното отваряне на „Света София” за молитви няма да я
Коментари Харесай

Турция за Света София: Ще запазим християнските икони

Повторното отваряне на „ Света София” за молебствия няма да я лиши от нейната еднаквост и тя постоянно ще принадлежи към международното историческо завещание. Това зави Ибрахим Калън - представител на президента на Турция, в изявление за Анадолска организация.

Отварянето на „ Света София” за молитва няма да попречи на хората да я посещават, сподели той. „ Турция ще резервира християнските икони там, също както нашите предшественици са запазили всички християнски ценности”, уверен е Калън, представен от Българска национална телевизия.

Всички съществени джамии като Синята джамия, Фатих и Сулеймание са отворени както за гости, по този начин и за поклонници. Той даде за образец емблематичната катедрала „ Нотр Дам” и базиликата „ Сакре Кьор” във Франция - две световноизвестни църкви, които са отворени както за туристи, по този начин и за поклонници. „ Откриването на Света София за поклонение няма да бъде спънка за локалните или задграничните туристи да посещават обекта “, акцентира Калин и добави, че не се слага под въпрос съхраняването ѝ като културно завещание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР