Повторното използване на е-отпадъците материализира принципа на кръговата икономика(снимка: CC0

...
Повторното използване на е-отпадъците материализира принципа на кръговата икономика(снимка: CC0
Коментари Харесай

Е-отпадъците липсват в дневния ред на COP26


Повторното потребление на е-отпадъците материализира правилото на кръговата стопанска система
(снимка: CC0 Public Domain)

Международният консорциум за непорочност на данните (IDSC) прикани президента на COP26 Алок Шарма да включи тематиката за електронните боклуци в дневния ред на Срещата на върха за климата. Консорциумът дефинира изключването на казуса „ пропусната опция за поощряване на… кръговата стопанска система ”.

Според Глобалния мониторинг на електронните боклуци на Организация на обединените нации (ООН) 2020, електронните боклуци са най-бързо растящият поток битови боклуци в света с рекордните 53,6 милиона тона, генерирани единствено през 2019 година Прогнозата е, че до 2030 година световните електронни боклуци ще се натрупа с по 74 тона годишно.

Икономически най-силните страни са и най-големите генератори на е-отпадъци, сочат другите статистически данни, отбелязва. Отсъствието на този проблем от значимата световна полемика по отношение на климата е огромен пропуск, считат от консорциума. Страните, показани на срещата на върха, имат капацитета да основат верните политики и тласъци за справяне с е-отпадъците, вместо да ги подценяват, счита организацията.
още по тематиката
Повторната приложимост и извличането на скъпите материали от е-отпадъците са решаващи за опазването на природата, защото материализират правилото на. Това е изключително значимо във времената на преход към възобновими източници и намаляването на излъчванията на CO2 в световен мащаб.

„ Внедряването на устойчиви модели, които се оправят с, може да бъде направено в близко бъдеще и би трябвало да се обмисли съществено ”, упорства IDSC.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР