Повсеместни валежи се очакват у нас и в петък.Потвърждават се

...
Повсеместни валежи се очакват у нас и в петък.Потвърждават се
Коментари Харесай

Валежи от сняг и дъжд в половината страна в четвъртък

Повсеместни превалявания се чакат у нас и в петък.

Потвърждават се прогнозите за обилни превалявания от дъжд и значителни снеговалежи в четвъртък, петък и събота.

Причината – просторен средиземноморски циклон, с център сега над южните елементи от Апенините, който се уголемява на изток и ще дефинира времето у нас в околните дни.

Предупреждение за обилни количества е оповестено на следващия ден в югозападната половина от страната, където първо ще завали, само че през нощта против петък превалявания ще обзет цялата страна. Утре сняг ще вали към момента основно в Югозападна България, а в североизточните региони най-вече от дъжд, а по Черноморието ще има условия за поледици. Максималните температури ще бъдат от 1° до 8°.

Много прохладно и с превалявания от сняг ще бъде на следващия ден в планините, по-значителни в Рило-Родопския масив.

Ще вали и съвсем на всички места на Балканите, като по-значителни количества се чакат в югозападните елементи от полуострова. На множеството места, като се изключи южните региони, преваляванията ще бъдат от сняг.

Повсеместни превалявания се чакат у нас и в петък, като в Източна България ще вали дъжд, в Западна - сняг, по поречието на Дунав - дъжд и сняг. Остават изискванията за поледици. През почивните дни температурите още ще се намалят, само че ще вали основно в Северна България и в планините.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР