Повод за това стана публикуваното видео, в което Сърджан Джокович

...
Повод за това стана публикуваното видео, в което Сърджан Джокович
Коментари Харесай

Киев иска да отстранят бащата на Джокович от Australian Open

Повод за това стана оповестеното видео, в което Сърджан Джокович се изрича в поддръжка на Русия, оповестява ТАСС.

Украйна изиска Австралийската федерация по тенис да забрани на бащата на Новак Джокович да се появява на трибуните на Australian Open до края на шампионата. Съответното изказване направи в петък украинският дипломат Василий Мирошниченко в ефира на радио ABC.

По думите на дипломата, Австралийската федерация по тенис (Tennis Australia) би трябвало да " забрани на Сърджан Джокович да се появява на трибуните на шампионата до края на шампионата ", защото той, дружно с съветските почитатели, е крещял другарски руско-сръбски лозунги и се е снимал със фенове, държащи съветски флагове, в това число облика на президента на Руската федерация Владимир Путин и признака Z.

„ Това е недопустимо (...) и по тази причина би трябвало да бъдат наложени съответните наказания “, сподели Мирошниченко, като означи, че самият Новак Джокович е задължен неотложно „ да обясни позицията си във връзка с Украйна “, отказвайки да поддържа Русия, нейния президент Владимир Путин и татко си.

Повод за настояванията на украинската страна стана оповестено преди ден видео, в което Сърджан Джокович се изрича в поддръжка на Русия и руснаците, намирайки се в компанията на почитатели с съветски флагове. След публикуването на тази обява в YouTube уредниците на Australian Open обявиха, че „ играчите на шампионата и техните тимове бяха още един път осведомени за политиката на събитието във връзка с съветските и беларуските флагове и знаци “.

Развяването на знамената на Русия и Беларус беше неразрешена на игрите на Откритото състезание на Австралия заради голям брой недоволства от украински почитатели, които 14 пъти викаха полицията и службите за сигурност на стадиона поради издигнатия съветски байрак на подиума по време на мача на съветската състезателка Камила Рахимова против украинката Катерина Байндл на 16 януари. Руският дипломат в Австралия Алексей Павловски назова тази стъпка „ образец за неприемлива политизация на спорта “.

 

Източник: ТАСС, Гласове
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР