Повлиян от здравната криза и кризата с полупроводниците, пазарът на

...
Повлиян от здравната криза и кризата с полупроводниците, пазарът на
Коментари Харесай

Dacia е лидер на автомобилния пазар за девета поредна година

Повлиян от здравната рецесия и рецесията с полупроводниците, пазарът на леки и лекотоварни коли в България не съумява да възвърне темпото си от 2019 година и записва спад от 28% спрямо тази референтна година, само че отбелязва растеж от 14% по отношение на 2020 година

Очевидно Dacia си е харесала „ Шотлански боец” и прословутата фраза от него: There can be only one. Марката резервира лидерската си позиция за девета поредна година с 4004 регистрации, растеж от 10% по отношение на 2020 година, което се равнява на пазарен дял от 12,83%.

Въпреки, че третото потомство Sandero остава най-достъпният нов автомобил на българския пазар, наклонността на префереция от страна на аудиторията към версия Stepway продължава и продажбите на този модел съставляват 79% от общия микс.

Обновен през есента на предходната година, отбелязва 1152 регистрации, което го прави третия най-продаван модел в България.

Екологично, икономично и практично, ECO-G предлагането на Dacia продължава да набира известност измежду аудиторията и съставлява 45% от общите продажби на марката.

Dacia цели да резервира инерцията си и през 2022 година През първата половина на годината гамата ще бъде допълнена от Jogger – най-достъпния 7-местен автомобил на пазара.

Renault заема второто място по продажби на нови коли в България за седма поредна година с 3258 регистрирани автомобила. Пазарният дял на марката е 10,44%.

Миксът на E-Tech версии (повече от една на всеки три продажби) и на високото равнище на съоръжение R.S. Line (40% от продажбите) удостоверяват триумфа на новаторската хибридна система и новата тактика на Renault, насочена към цената.

Предложенията в гамата E-TECH ще бъдат подкрепени през 2022 година с лансирането на Megane E-Tech Electric, Captur E-Tech Hybrid, Kangoo E-Tech Electric и Austral.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от и.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР