Повишението на новите случаи и устойчивостта на тенденцията през последните

...
Повишението на новите случаи и устойчивостта на тенденцията през последните
Коментари Харесай

Експерт: Четвъртата вълна на COVID ще удари най-вече младите хора

Повишението на новите случаи и устойчивостта на наклонността през последните 10 дни демонстрират, че навлизаме в четвъртата вълна и че ще имаме по 1000 инфектирани до края на август, което значително се дължи на разпространяването на " Делта " разновидността, заявидиректорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова.

Тя добави, че в случай че през юни и при започване на юли към 63% от новите случаи са били на преобладаващия тогава " Алфа " вид, то сега към 90% се дължат на новия индийски вариант на вируса.
 Тодор Кантарджиев: Ако сме имунизирани, няма да се плашим от това, което следва Тодор Кантарджиев: Ако сме имунизирани, няма да се плашим от това, което следва
Много е значимо да бъдем имунизирани. Ваксинирани ли сме няма да се плашим от това, което следва наесен. За това предизвести някогашният ди...

Проф. Христова обаче увери, че имунизациите защищават против " Делта " разновидността на COVID-19, въпреки и в по-малък %. Според нея евентуално ще се наложи потавянето на трета доза, въпреки и към момента да няма единно мнение на здравните специалисти по този въпрос.

" Няма потребност да чакаме позволение от Европейската организация по медикаментите. Решението е политическо, тъй като би трябвало да се застане с ресурса на страната зад едно такова решение, само че то би трябвало да бъде и експертно стимулирано ", съобщи тя.

" Наблюдаваното евакуиране на заболевамеостта към по-младите възрастови групи се дължи на обстоятелството, че по-голям % от възрастното население към този момент е имунизирано, а също така то е било и по-дисциплинирано в спазването на ограничаващите ограничения до момента ", сподели още проф. Христова.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР