Повишаването на цените на електроенергията и газа прави работата от

...
Повишаването на цените на електроенергията и газа прави работата от
Коментари Харесай

Високите сметки превърна хоум офиса в лукс за Италия

Повишаването на цените на електрическата енергия и газа прави работата от разстояние по-малко привлекателна за италианците.

„ С увеличението на заплащанията гъвкавата работа се трансформира в разкош, който мнозина към този момент не могат да си разрешат, в случай че желаят да изкарат до края на месеца “, се споделя в публикацията.

Държавният регулаторен орган за енергетика, мрежи и околна среда (Arera) пресмята, че разноските за сила на италианците ще набъбнат с 59% през последното тримесечие на годината в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Като цяло средностатистическото италианско семейство ще похарчи приблизително 1322 евро за електричество за една година, до момента в който през 2021 година междинният разход е бил 632 евро. 

Що се отнася до газа, формалните прогнози ще бъдат показани при започване на октомври. Различни асоциации пресмятат, че през първите девет месеца на годината междинното италианско семейство е похарчило 1 500 евро за газ, а от октомври цената може да нарасне до 300 евро на месец (170 евро повече от предходната година).
Аналитичният център „ Номизма “ пресмята, че годишното нарастване може да доближи 680 евро.
Според изследване на Националния институт за разбор на обществената политика (Inapp) единствено 20% от служащите в италианските обществени и частни предприятия са подготвени да „ получават по-малко, единствено с цел да работят “ отвън офиса няколко дни в седмицата.

Служителите в обществения бранш изискват отплата на разноските за сила, когато работят от вкъщи; сходна обстановка се следи и в частния бизнес, където обаче опцията за такава отплата постоянно не е планувана.

Същевременно е изчислено, че така наречен умна работа може да понижи разноските за офис на половина.

След като страната излезе от изключителната обстановка с пандемията от ковид, работата от разстояние визира към четири милиона души. В същото време въпросът за невъзстановяването на разноските за електричество и газ ще засегне към 700 000 държавни чиновници, отбелязва „ Ил Месаждеро “.

Нарастващите цени забавят разпространяването на гъвкавото работно време, трансформирайки се в проблем, който обособените чиновници и синдикатите слагат при сключването на трудовите съглашения, написа вестник „ Ил Месаджеро “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР