Повишаване на прага на оборота, изискващ задължителна регистрация по ДДС,

...
Повишаване на прага на оборота, изискващ задължителна регистрация по ДДС,
Коментари Харесай

Две парламентарни сили предлагат повишаване на прага за регистрация по ДДС



Повишаване на прага на оборота, изискващ наложителна регистрация по Данък добавена стойност, оферират две парламентарни политически сили. Това излиза наяве от оповестените законопроекти на уеб страницата на Народното събрание.

В момента всички компании, които имат оборот от 50 000 лв. годишно, би трябвало да се записват, а за останалите – регистрацията е доброволна.

Според Мария Капон и групата депутати от „ Изправи се! Мутри вън “ новият предел за наложителна регистрация по Данък добавена стойност би трябвало да е четири пъти по-висок, а точно 200 000 лв..

От Демократична България оферират предел от 166 000 лв., като показват, че в директивата за този тип облагане е посочен обединен предел от 85 000 евро.

И двете политически сили се аргументират с практиката, че доста търговци изкуствено задържат оборотите си под сегашния предел, с цел да избегнат наложителната регистрация.

Капон е вносител и на още едно предложение, а точно за отпадане на така наречен „ налог уикенд “. Тя предлага налогът, при който фирмени активи се употребяват за персонални цели, да се трансформира в налог „ натура “ в Закона за приходите на физическите лица.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР