Повишаване на интереса към ваксинация отчитат от РЗИ Бургас, след

...
Повишаване на интереса към ваксинация отчитат от РЗИ Бургас, след
Коментари Харесай

Повишен интерес за четвърта доза ваксина срещу COVID-19 в Бургас

Повишаване на интереса към имунизация регистрират от РЗИ Бургас , откакто региона трайно навлезе в жълтата зона на болни от COVID-19 със 103 регистрирани случая на 100 000 души на 14-дневна база, съобщи БГНЕС.

Докато през вчерашния ден поставилите си ваксина за цялата Бургаска област са били 80 души , през днешния ден единствено до обяд през имунизационния кабинет на РЗИ Бургас са минали 50 души.

„ Забелязвам, че има повече искащи да се ваксинират. Притеснителното е обаче, че това са хора, които към този момент са си поставили ваксина и в този момент идват за четвърта доза, огромна необичайност са тези, които желаят да си слагат първа доза ”, разяснява доктор Мирослава Киселкова от РЗИ Бургас.

Хоспитализираните в УМБАЛ Бургас на този стадий са 14 души.



„ В Инфекциозно поделение на УМБАЛ Бургас са настанени 13 пациенти с COVID-19 и една жена на 77 години, която е в реанимация и е интубирана. По-тежкото ѝ положение е поради това, че късно е потърсила лекарска помощ и несъмнено това, че хората не се ваксинират ”, сподели за БГНЕС доктор Величка Григорова , шеф на отдел " Противоепидемичен надзор ".

По думите ѝ този вид на Омикрон протича относително леко. Симптомите са с главоболие, мощна изнемощялост, нощно изпотяване, хрема и болки в гърлото. Затова към момента не се вижда напън към лечебните заведения.

От Община Бургас обявиха, че на този стадий не се планува стягане на ограниченията. От РЗИ Бургас въпреки всичко предлагат на закрито да се носят маски.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР