Повишаване на доходите, облекчаване на достъпа на бизнеса до кредити,

...
Повишаване на доходите, облекчаване на достъпа на бизнеса до кредити,
Коментари Харесай

По-ниски данъци и по-големи Covid помощи обещава Демократична България

Повишаване на приходите, облекчение на достъпа на бизнеса до заеми, антикризисни ограничения и поддръжка за зелената стопанска система са четирите съществени стълба в, показана в четвъртък. Чрез нея групировката счита да притегли по 2 милиарда лева годишно частни задгранични вложения в България, като в края на мандата те ще доближат 10 милиарда лева годишно.

Демократите оферират покачване на междинната пенсия, която сега е 489 лева, на 1000 лева до края на мандата (2025 г.). Това ще бъде допустимо при " при прекъсване на кражбите на държавни средства и при осъществяване на нужните промени за напредък на стопанската система ".

До края на мандата междинната работна заплата би трябвало да доближи 2400 лева През 2020 година тя се движеше към 1300 - 1400 лева бруто.

Специално за най-важните държавни чиновници в програмата на демократите се планува нарастване на заплатите с минимум 50% до края на мандата. Става дума за учители, спомагателен медицински личен състав в държавните лечебни заведения, обществени служащи и дейци на културата.

Според политическата групировка България би трябвало да спре да бъде най-бедната страна в Европейски Съюз. Затова с изключение на повишение на приходите се планува и понижаване на налозите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР