Поверителен доклад сочи икономмическия срив, пред който е изправена Русия.Москва

...
Поверителен доклад сочи икономмическия срив, пред който е изправена Русия.Москва
Коментари Харесай

Bloomberg: Таен доклад чертае тежък срив на икономиката на Русия

Поверителен отчет сочи икономмическия срив, пред който е изправена Русия.

" Москва употребява всевъзможни средства и канали, с цел да поддържа бодряшки звук и да внушава, че съветската стопанска система е (почти) неуязвима от глобите на Запада. Но действителността е напълно друга ", разкрива изминал в медиите скришен отчет, предопределен да осведоми държавното управление за същинското състояние.

Русия може да се окаже изправена пред дълга и дълбока криза поради американските и европейските наказания, предизвестява документът, до който се е добрала организация Bloomberg, представена от Сега.бг

 

В него са създадени три вероятни сюжета - стресов, инерционен и целеви. Дори в най-оптимистичния - целевия, брутният вътрешен артикул на страната ще продължи да понижава и едвам след 2024 година ще доближи нивото от 2021 година А в най-черния ( " стрес " ) вид предвоенното стопанско равнище може да се окаже непостижимо до края на десетилетието. В стремежи сюжет следващата година Брутният вътрешен продукт ще се свие " единствено " с 8.3%, при най-лошия процес през 2023 година ще има има срив от близо 12 на на 100.

Докладът се основава на оценки и прогнози на специалисти и на представители на управляващите, като задачата му е да даде действителна визия по какъв начин международната изолираност се отразява на съветската стопанска система. Той е бил направен за среща на високопоставени представители на властта, провела се на 30 август..

И в трите сюжета прогнозата е, че натискът на глобите ще става все по-силен, като евентуално още страни ще се причислят към наказателните ограничения против Русия.

G-7 се контракти за таван на цените на съветския нефт
Министрите на финансите на страните от G-7 - Англия, Германия, Италия, Канада, Франция, Япония и Съединени американски щати, се договориха да вкарат таван на цените на съветския нефт, оповестиха Sky News и международните

В отчета се показва, че глобите са ориентирани против секторите, които са дългогодишни локомотиви на съветската стопанска система, и на процедура засягат към една четвърт от целия импорт и експорт на Русия, а също така страната е изправена пред „ обсада “, която „ визира всички форми на превоз “ и това в допълнение удря стопанската система.

 

Технологичните и финансовите ограничавания също усилват натиска. Според отчета до 200 хиляди ИТ експерти може да изоставен страната до 2025 година Това е първа публична прогноза-признание за разрастващото се „ приключване на мозъци “, отбелязва Bloomberg, представена от " Инвестор ".

Авторите на отчета предлагат да бъдат подхванати редица редица ограничения за поддръжка на стопанската система и за облекчение на ударите от глобите. Но визираните ограничения са същите, които Москва прилагаше през последните десетина години без необикновен резултат.

През идващите година-две може да се следят „ понижени индустриални размери в редица насочени към износа браншове “ – от нефт и газ до метали, химикали и дървен материал. И въпреки известно възобновяване да е допустимо на по-късен стадий, „ тези браншове ще престанат да бъдат моторите на стопанската система “, предизвестява тайният документ.

При цялостно прекъсване на доставките на природен газ за Европа единствено от налози съветската хазна ще загуби до 400 милиарда рубли (6,6 милиарда долара) доходи и няма да е допустимо изгубените продажби да бъдат обезщетени с нови пазари - даже и в средносрочен проект. А производството ще би трябвало да бъде понижено.

Плановете на Европа да спре вноса на съветски петрол и петролни артикули (около 55% от износа е бил за Стария континент предходната година), също може да наложат обилни съкращения на производството.

Производителите на метали пък губят 5,7 милиарда $ на година от глобите, предизвестяват специалистите.

Съкращаването на основни за съветската стопанска система и бюджет производства към този момент е в ход.

Добивът на природен газ в Русия през тази година ще е със 7% по-малък от предходната, заяви ТАСС, като цитира съветския министър на енергетиката Николай Шулгинов. Той показва още, че ще има понижение на общото количество изнесен по тръбопроводи в чужбина газ. Шулгинов е споделил още, че производството на нефт в Русия през тази година ще означи спад от 2%, а на въглищата - до 6 на 100.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР