Поведението на президента Румен Радев е противоречиво още от началото на ...

Поведението на президента Румен Радев е противоречиво още от началото на

Политолог: Поведението на президента Румен Радев е противоречиво още от началото на бойните действия в Украйна

Поведението на президента Румен Радев е противоречиво още от началото на бойните действия в Украйна, и по повод на изпращането на оръжие, и по повод на газовите въпроси. Такова мнение изрази пред Nova News политологът доцент Милен Любенов.

" Ескалацията на спора сред Украйна и Русия ще пренареди целите напълно на европейската общественост. Това може да породи доста съществени провокации пред сигурността въобще, не единствено в Европа, само че и в световен проект. Важно е да има мощна ответна, единна реакция, не единствено от позиция на посланията на европейските страни ", сподели още Любенов. Според него военната помощ към Украйна би трябвало да продължи. И добави, че е ясно, че точно Русия е провокирала войната.

На въпрос би трябвало ли да се свика КСНС, той сподели следното:  

" На Консултативната среща при президента през днешния ден участват министри и ръководители на специфични служби. В България няма настоящ парламент. Радев може да побърза със свикването на Народно събрание. Така че до 2-3 седмици да може е да имаме работещ парламент, който да взима решения ".

И увери, че все отново обстановката не е изключителна и не се постановат незабавни ограничения по повод на националната ни сигурност.

Според него ГЕРБ и " Продължаваме смяната " не може дружно да образуват държавно управление.

Ако изборната интензивност е доста ниска, от това печелят ГЕРБ и Движение за права и свободи, разясни Милен Любенов.

" Вероятно ще бъде изработен опит за експертно, програмно, антикризисно държавно управление, в което ще бъдат на челен проект специалисти. Политически фигури няма да вземат участие ", изясни политологът.

Източник: varna24.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg