Повечето туристи по Северното Черноморие за Великденските празници са българи

...
Повечето туристи по Северното Черноморие за Великденските празници са българи
Коментари Харесай

Българи и румънци на морето, засилен интерес към Еленския балкан

Повечето туристи по Северното Черноморие за Великденските празници са българи и румънци, съобщи БНР. Това разясниха хотелиери от курортите край Варна.

Близо 10 хотела са били отворени в " Златни пясъци ", " Св. св. Константин и Елена " и " Слънчев ден ", румънците са на половина по-малко, в сравнение с през 2019 година.

Част от хотелиерите са почнали да поемат цената на PCR тестванията на румънските туристи, които се изискват за връщане в страната. В момента тази мярка за привличане на туристи се обмисля и от други хотелиери в страната.

Тази година в празничните дни Велико Търново и възрожденският град Елена са измежду най-предпочитаните туристически дестинации у нас, съобщи Българска национална телевизия. Оказва се обаче поради Коронавирус пандемията хотелиери и ресторантьори посрещаха главно български туристи. Тази година доста от хората са решили да слеят почивните дни, поради което всеобщо ще останат в хотелите и къщите за посетители повече от седмица.

През последните дни Велико Търново, Арбанаси и живописните покрайнини посрещат стотици туристи. Занаятчиите на Самоводската чаршия са щастливи поради оживлението, което не се случвало от началото на Коронавирус пандемията.

Сега всеобщо туристите са българи от всички краища на страната, а чужденците са в пъти по-малко по отношение на друга година.

Живописната природа и възрожденският дух и тази година са причина доста хора да посрещнат празниците в Еленския балкан.

Къщите за посетители и фамилните хотели в района са заети, само че тази година всеобщо резервациите за почивните дни били в последният миг.

Информацията на управляващите е, че третата вълна на COVID–19 отшумява, само че все пак в хотелите и заведенията съблюдават всички ограничения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР