Повечето стопани на домашни любимци, които искат да прекарват повече

...
Повечето стопани на домашни любимци, които искат да прекарват повече
Коментари Харесай

Може ли да се дресира морско свинче?

Повечето стопани на домашни любимци, които желаят да прекарват повече време в компанията на своите питомци, имат предпочитание и да ги дресират, с цел да разнообразят методите за развлечение както на приятелите си от животинското царство, по този начин и на себе си.

Дресурата на множеството известни домашни животни е лесна и много сполучлива, само че не по този начин стои въпросът с морските свинчета. Може ли да се дресира морско свинче?

Тези симпатични гризачи се дресират мъчно и на процедура дресура в смисъла, който си представяме при кучетата, е невъзможна. Все отново опитомяването му в някаква степен може да се реализира с всекидневни старания. Всички опити в тази посока обаче би трябвало да минават под формата на игра, тъй като гризачът не схваща смисъла на образование посредством команди, както става при кучетата.

Играта с топка, въртенето на колело са обичани игри на пухкавото симпатично животинче, с които то би трябвало да разполага. Саморъчно направена от стопанина люлка също ще бъде добре посрещната от морското свинче. При топло и прелестно време, то може да бъде изведено на разходка в двора, с цел да порови в земята, те обожават това занятие.

 дресировка на морско свинче

За задачата е нужно всеки ден дребният бухнал любим да бъде взиман на ръце от стопанина си, който да го храни от дланта си, да си играе с него и да подражава на присъщите звуци, които издава гризачът.

Те са хриптене и подсвиркване, въпреки че морските свинчета издават разнообразни звуци през множеството време. Те биват тихи или по-силни, до пронизителни. Ако се разпознава по тях настроението на домашния любим, сприятеляването с морското свинче ще бъде по-лесно.

Първите неща, които стопанинът би трябвало да научи, е смисълът на звуците, издавани от неговия питомец. Свиркането е сигнал, че притежателят би трябвало да донесе сено.

Скърцането със зъби значи предпочитание за разходка в по-широко пространство от клетката. Най-приятно за ухото е тихото чуруликане, издавано от дребното пухкаво зверче, с което то алармира, че е решето, предостатъчно и умерено.

Внимателното отношение при всеки опит за непосредственост и определяне на някакви привички в връзките, без внезапни придвижвания, сходни на дресура, е наложително. Морското свинче е плашлива животинка и в случай че бъде стреснато, може да хапе.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР