Повечето симптоми обикновено са резултат от стреса, поради което често

...
Повечето симптоми обикновено са резултат от стреса, поради което често
Коментари Харесай

5 признака, че страдате от диабет

Повечето признаци нормално са резултат от напрежението, заради което постоянно ги подценяваме

Според едно изследване на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите, 30 милиона американци страдат от диабет, а 84 милиона са в преддиабетната фаза, при която равнищата на кръвната захар са доста високи, само че не задоволително, с цел да се развие болестта.

По-стряскаща е цифрата на хората в преддиабет, които не подозират, че са в риск: 90% от американското население.

Много от признаците, които демонстрират, че тялото е на прага на едно от най-коварните болести, постоянно са подценявани, защото са резултат от напрегнатото всекидневие и нездравословния метод на живот.

Етои кои са 5-те признака, издаващи, че може да се намирате в преддиабетна или диабетна фаза:

Често тичате към тоалетната.  Когато в кръвта има прекалено много и непотребна захар, тялото се пробва да я изхвърли посредством урината. Ако забележите, че прекомерно постоянно изпитвате потребност да уринирате, изключително през нощта, консултирайте се с доктор.

Неутолима жадност.  Дехидратацията е постоянно срещан проблем в наше време, имайки поради постоянната консумация на кофеин и недоспиването. Ако усетите, че не може да утолите жаждата си, нито с вода, нито с газирани питиета, това може да е признак на преддиабет.

Лош мирис.  Когато сте обезводнени поради високите равнища на кръвната ви захар, устата също пресъхва и по този начин в нея се развиват бактерии, които провокират доста противен мирис. Ако пастата и водата за уста не оказват помощ да се справите с неприятния мирис, обърнете се към персоналния си доктор.

Бавно заздравяваща кожа.  Ако раните и синините ви не изчезват бързо и елементарно, е допустимо да страдате от диабет. Захарта в кръвта ви забавя процесите на излекуване, като усилва кръвното налягане и по този начин кръвоносните съдове се стесняват и на тялото му би трябвало повече време да се възвърне.

Нежелана загуба на тегло.  Колкото и изкушаващо да звучи да отслабнете ненадейно и неоснователно, в действителност е рисково за здравето и може да е признак на диабет. Когато страдате от инсулинова устойчивост, тялото стартира да гори личните си мазнини и мускули и по този начин губите доста килограми.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР