Повечето сайтове, които предлагат информация за пробиотици, са недостоверен източник

...
Повечето сайтове, които предлагат информация за пробиотици, са недостоверен източник
Коментари Харесай

Експерти: Информацията в интернет за пробиотиците често е подвеждаща

Повечето уеб сайтове, които оферират информация за пробиотици, са недействителен източник и постоянно заблуждават с данни за недоказани изгоди за здравето, заяви Ройтерс.

Изследователи проучили първите 150 уеб страницата, появили се в търсачката на "Гугъл " и открили, че в преобладаващата си част те са на компании, които популяризират артикули или пък са медии, които оферират непълна информация и постоянно не обръщат внимание на страничните резултати на пробиотиците, се показва в обява на сп. "Граници в медицината ", представено от Българска телеграфна агенция.

Учени оповестиха пробиотиците за безполезни

"Това проучване демонстрира, че голям брой онлайн изказвания за изгодите за здравето от пробиотиците не са подкрепени от научни доказателства - споделя съавторът му Мишел Голдман, учител по имунология в Свободния университет в Брюксел, Белгия, и основен редактор на "Граници в медицината ". - Това не значи, че пробиотиците не са потребни за здравето ".

Анализът демонстрира, че единствено в 35 на 100 от уеб страниците е представена научна литература, в 40 на 100 има забележка за предстоящите позитивни въздействия на продукта върху здравето, а 25 на 100 загатват за странични резултати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР