Повечето съвременни производители на електрически автомобили рекламират колите си като

...
Повечето съвременни производители на електрически автомобили рекламират колите си като
Коментари Харесай

Хората купуват електрически коли не заради екологичността и не заради евтиното зареждане?

Повечето модерни производители на електрически коли популяризират колите си като изцяло екологично чисти. Някои загатват, че с покачването на цената на горивата ежедневното електрическо зареждане коства доста по-малко на притежателя.

Шведският производител на електрически коли Polestar организира пазарно изследване, с цел да разбере за какво хората купуват коли, които работят чисто електрически. Резултатите от него са изненадващи.

Оказва се, че хората са привлечени от напълно други качества в електрическите коли. В изследването, извършено от Polestar в Съединени американски щати, болшинството от водачите (55%) признават, че биха закупили електрически транспортни средства по аргументи, които нямат нищо общо с опазването на околната среда.

Най-атрактивните характерности на електрическите коли съгласно тях са големите екрани на информационно-развлекателните системи и гласовите асистенти, както и опцията за свързване с мрежата и консолидиране в съществуващи цифрови екосистеми.

Вторият най-популярен мотив в интерес на електрическите коли е избухливата им динамичност.

Екологията се е трансформирала в главен мотивиращ фактор единствено за 12% от поколението Z (на възраст от 18 до 24 години). За милениум поколението (25-40 години) тази цифра е два пъти по-ниска, а за автомобилистите от по-старото потомство (57-75 години) е три пъти по-ниска.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР