Повечето предизвикателства, които срещат хората пред бизнеса си, са такива,

...
Повечето предизвикателства, които срещат хората пред бизнеса си, са такива,
Коментари Харесай

10 грешки при стартирането на нов бизнес

Повечето провокации, които срещат хората пред бизнеса си, са такива, които към този момент са преодолени от някой различен. За да работим по-умно и това, което реализираме да трае по-дълго, от изданието Inc. ни оферират лист с 10 от най-често допусканите неточности, които да заобикаляме при стартирането на бизнес, които са въз основа опита на консултанти, съветващи бизнесмените.

1. Твърде бързо разширение на продуктовата линия

Винаги е изкушаващо да се мисли, че повече вариации на продуктите ще задоволят повече клиенти и ще доведат до нови продажби. Това може фрапантно да усили разноските, когато минимум може да си го позволите. Експертите поучават да се концентрирайте и продавате повече от това, което вършиме най-добре, а не да добавяте нови неща.

2. Купуване на доста артикули прекомерно рано, с цел да се понижи разхода

Да се запасите със артикули от време на време е добре, само че постоянно се случва да сътвори нови проблеми. Разходите за единица продукция са значими, само че не би трябвало да забравяте за удара по паричния поток, които те могат да нанесат, за спомагателните разноски за предпазване и вероятността стоката да излезе от приложимост. Препоръчително е да стартирате с няколко по-малки поръчки първоначално.

3. Недостатъчно фокусиране към продуктивността на екипа

Хаосът в избрани моменти е естествен за всеки бизнес, само че мнозина чакат прекомерно дълго, с цел да внедрят индикатори, основаващи се на положителните практики и проблемите постоянно се задълбочават. По този метод може да се окаже, че вие сте виновника за грешките, тъй като не сте се отнесли задоволително деликатно към индустриалния развой и налагате мнението си, без да сте потърсили професионална консултация.

4. Липса на ефикасна връзка

С разрастването на бизнеса и екипа, постоянната и ефикасна връзка е от решаващо значение. Новите бизнеси постоянно изгарят несъразмерни запаси, като работят по неверни неща или като не употребяват верните способи. Важно е мениджмънта всекидневно да се стреми да усъвършенства работния развой и да прави нужните актуализации.

5. Използване на неверни принадлежности и липса на образование

Не може да вършиме всичко ръчно, когато бизнесът ви се разраства. Уверете се, че екипът ви работи с верните принадлежности и знае по какъв начин да ги употребява в процесите като счетоводство, следене на инвентара и обмисляне.

6. Измерване на отработените часове, а не постигнатите резултати

Не е загадка, че някои хора са по-продуктивни от други, заради умения, образование или ангажираност. Всички знаем за членове на екипа, които работят дълги часове, само че не са постигнали удовлетворяващи бизнес резултати. Добре е да създадете бонус система за чиновниците, която да мери постигнатото, тъй като някой може да е работил дълго, само че да не е постигнал резултатите на различен, работил доста по-малко.

7. Неефективни и скъпи маркетингови акции

Най-рентабилните маркетингови подходи са към този момент други - от каталози до уеб уеб сайтове, от телевизионни реклами до обществени медии. Все още обаче се следят бюджети за разноски въз основа на обичайните канали за реклама, без строги индикатори, които да са дейно измерими.

8. Прекомерни разноски за продуктите, изискващи поддръжка

Продуктите с интензивна поддръжка и висока възвръщаемост могат да потопят даже и най-хубавия бизнес. Разходите за обслужване и % на възвръщаемост би трябвало постоянно да се съпоставят с нормите на промишлеността и да се прави разбор на първопричините, с цел да се в профил казуса.

9. Ползване на външни компании за неща, които могат да се правят вътрешно

Винаги има потребност от избрани услуги, като правни или свързани с производството, които би трябвало да се разпореждат на външни реализатори. В доста обстановки обаче се следи да се дават пари за неща, които могат да се случат в организацията, без външна помощ. Аутсорсингът постоянно се трансформира в скъпо решение за неприятно обмисляне.

10. Недостатъчен фокус върху наемането и развиването на хората

Често фирмите не оценят по верния метод уменията, културата и бъдещия капацитет на претендентите за работа. Това води до загуба на време и пари. Направете ръководството на чиновниците самодеен развой.

В цифровата епоха, в която живеем би трябвало непрекъснато да търсите нови принадлежности и данни за усъвършенстването на бизнеса и да си задавате въпроса какъв брой време прекарвате работейки по бизнеса, по неговото възстановяване и развиване, а не толкоз в самия него. /money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР