Повечето породи котки привличат хорското внимание заради сладкия си вид

...
Повечето породи котки привличат хорското внимание заради сладкия си вид
Коментари Харесай

Породи котки без козина

Повечето породи котки притеглят хорското внимание поради сладкия си тип и меката, пухкава четина. Но в природата съществуват и такива породи, които са без никаква четина или със напълно лек мъх по себе си.

Те са известни тъкмо със своята характерност и неповторима осанка, които са резултат от генетична разновидност. Нека ви представим някои от тези характерни породи, които могат да сграбчен вниманието ви и да се влюбите в тях от пръв взор.

В идващите редове вижте най-известните породи котки без четина:

Може би множеството от вас са чували за котки Сфинкс. Съществуването им датира още от интервала на ацтеките. Повечето хора считат, че тези животни са изцяло голи, само че в действителност имат тънък мъх с лек розов нюанс, наподобяващ кадифе. Някои от тях имат разнообразни шарки и цветове по кожата си в резултат на пигментация. При тях с изключение на грижа за кожата, е значима и тази за очите, защото те нямат мигли.

Донският сфинкс много постоянно е бъркан със Сфинкса, само че те имат друг генетичен състав. Тази порода котки без четина е открита за първи път през 1987 година в Русия. Представителите на Донския сфинкс са мускулести, с огромни уши и набръчкана кожа, която много се доближава до тази на индивида. Тези интелигентни същества са извънредно лоялни и предани.

Петерболд е друга съветска порода. Котките от тази порода са с тясна глава и дълга опашка. Те са много интелигентни, спокойни и доста послушни животни, което е особено и за всички котки без четина като цяло.

 бамбино е котка без четина

Бамбино е кръстоска сред котката Сфинкс и Манчкин. Те са дребни на растеж и с много почтено изражение тъкмо като бебета котенца, откъдето идва и името им - „ бambino “ от италиански език значи „ бебе ".

Всички тези впечатляващи екземпляри котки без четина може да наподобяват малко странни или даже плашещи на пръв взор за някои хора, само че в действителност те са едни очарователни същества, които ще донесат спомагателен уют на вашия дом.

Но имайте поради, че те изискват доста повече специфични грижи по отношение на здраве и поддръжка за разлика от пухкавите любимци. Фактори като прекалено слънце и по-хладен въздух могат да доведат до редица проблеми с нежната им кожа, която няма никаква отбрана.

Те се нуждаят и от постоянно къпане, с цел да се предотврати процесът на струпване на мастна тъкан върху кожата им, който може да докара до доста проблеми. При котките с четина този проблем не съществува, защото това тяхно покритие всмуква мазния себум.

Сред някои от тези красиви същества пораждат и редица кожни проблеми. Използването на специфична козметика е наложителна при тях най-малко един път седмично.

Въпреки всички тези спомагателни грижи, тези котки са извънредно доброжелателни и елементарно се привързват към притежателите им, по тази причина те могат да бъда чудесни домашни любимци.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР