Повечето отбори във волейболната руска Суперлига вече започнаха своя предсезонен

...
Повечето отбори във волейболната руска Суперлига вече започнаха своя предсезонен
Коментари Харесай

Отборите в Русия започнаха подготовка, вижте как чужденците ще стигнат до там

Повечето тимове във волейболната съветска Суперлига към този момент започнаха своя предсезонен подготвителен лагер. Тимовете стартираха заниманията без чужденците си. Някои чакат визите си, други ще дойдат в Русия още идната седмица. Руското издание " Бизнес ONLINE " направи изследване по какъв начин състезателите ще стигнат до страната във към момента усложнената конюнктура.

Българският национал Цветан Соколов ще се причисли към Динамо (Москва) на 9 август в Турция. В Южната ни съседка тренировките текат от няколко дни. Белгиецът Сам Деруу ще дойде на 10-и, а финландското либеро Лаури Керминен ще стане част от отбора, когато уреди всички документи.

" Събирането в Турция беше планувано още през зимата преди обстановката с пандемията. Миналото лято се готвехме за сезона на същото място. Отборът отива в профилиран състезателен хотел, където се съблюдават всички нужни ограничения за сигурност. Посещението в Турция към този момент е публично позволено от съветското държавно управление. Уверени сме, че вземайки това решение, нашите управляващи са анализирали изцяло обстановката. Нямаме страхове и аргументи да не се доверяваме на техните решения ", съобщи старши треньорът на Динамо Константин Брянский.

При Локомотив (Новосибирск) обстановката не е по-различна. Двамата сръбски волейболисти Дражен Лубурич и Марко Ивович и треньорите Пламен Константинов и Петър Шопов също ще стартират занимания от няколко дни.

Положението с задграничните играчи в Зенит (Санкт Петербург) сякаш е най-хубаво. Кубинският играч с съветски паспорт Ореол Камехо дойде в средата на юли през беларуската граница, защото страната не затвори границите с Русия по време на пандемията. Центърът Дмитрий Пашицкий, кондиционният треньор Клаудио Рифели и полският физиотерапевт Павел Барила дойдоха на 14 юли през Финландия с годни визи.

В Кузбас (Кемерово) тематиката също е на дневен ред. Сръбският център Петър Кръсманович ще лети от Турция за Москва, само че другото ново попълнение Иван Зайцев ще лети за Русия от Лондон, като се чака да е с тима в средата на идната седмица.

Украинските волейболисти на АСК (Нижний Новгород) Дмитрий Виетский и Денис Петров сега упражняват с националния си тим. Първият най-вероятно ще влезе в Русия през района Белгород. Петров пък ще бъде освободен едвам в края на август.

Легионерите на Зенит (Казан) и Урал (Уфа) пък към момента са без визи, макар паспортите и документите с негативни резултати от теста за COVID-19. Очаква се доникъде на август казусът да е позволен, защото ще има повече варианти за полети.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР