Повечето от вас, начинаещи предприемачи, вероятно отдавна са търсили тази

...
Повечето от вас, начинаещи предприемачи, вероятно отдавна са търсили тази
Коментари Харесай

Заблудите, от които предприемачите често страдат

Повечето от вас, начинаещи бизнесмени, евентуално от дълго време са търсили тази специфична концепция, която ще катапултира вас и вашия стартъп до триумф. Опитът ми като бизнес консултант и вложител ме убеди, че магията не е самата концепцията, а нейното изпълнение. Виждал съм хора с елементарни хрумвания, които са станали огромен хит и в действителност страхотни хрумвания, които са се осъществили зле, показвайки катастрофални резултати. Ето за какво взех решение да ви предложа личната си позиция за някои от най-големите заблуди, които прекомерно постоянно слушам от в действителност умни хора за това какво е належащо, с цел да започнете един и по-късно различен сполучлив бизнес, написа Мартин Цвилинг за.  

1. Успешният бизнес е обвързван с вярната концепция

Противно на общоприетото разбиране, там не липсват положителни хрумвания. Всеки вложител, който познавам, чува едни и същи още веднъж и още веднъж. Недостигът е на хора и екипи, които могат да трансфорат една концепция в същински бизнес. Това изисква фокус, запаси и решение на проблеми, с цел да се случи.

2. Истинските бизнесмени се раждат, а не се правят 

Вярно е, че някои хора поемат естествени опасности, само че те постоянно не са най-хубавите бизнесмени. Харесвам хората, които първо си вършат домашните и поемат изчислени опасности, вместо да затварят очи и да скачат. Можете да се научите да бъдете бизнесмен, като работите в стартъп, говорите с връстници и наставниците си. 

3. Всеки откривател е бизнесмен по подразбиране 

Според моя опит изобретателите са мощно фокусирани върху механически проблеми и не са наложително заинтригувани или положителни в условията за внедряване на бизнеса. На техническите новатори постоянно предлагам да намерят сътрудник с надълбоко схващане на бизнеса. Това е случай, когато едно плюс едно е равно на три.

4. Очаква се новият бизнес да бъде безреден

Най-добрите нови бизнеси, които познавам, са деликатно планувани и ръководени, без значение какъв брой новаторски са те. Предизвикателствата може да са непредсказуеми, само че те би трябвало да бъдат позволени по спретнат метод, посредством хора с верните умения и метод на мислене. Бизнесът, който постоянно е в безпорядък, е изложен на висок риск от неуспех.

5. Първият триумф води до невисок риск при втория

С новаторските започващи компании, всяко ново е ново предизвикателство. Дори великите водачи са склонни да одобряват, че формулата, която е работила един път, ще проработи още веднъж. В реалност всяко пускане носи нови незнайни, нови хора, нови съперници и нови клиенти. Не бъдете прекомерно уверени, че към този момент знаете магията. 

6. Истинската иновация изисква разрушение на актуалната система 

Намирам, че множеството нови бизнес триумфи свеждат до най-малко счупването. Те обаче най-често гледат отвън кутията на личния си домейн, с цел да внесат нови бизнес детайли от други домейни. Например доста артикули към този момент се оферират с абонамент, което беше идея от света на услугите.

7. Интелигентният екип подсигурява предприемачески успех 

Дори и с най-способните екипи е належащо мощно управление от създателя бизнесмен, с цел да се резервира общата картина в вероятност, да се вземат твърди решения и да се обезпечи мощен имидж. Разбира се, би трябвало да наемете верните хора и в действителност да ги слушате, само че не очаквайте те да ви свършат работа.

8. Насладете се на гъвкавостта, с цел да взимате лични решения

Стартирането на нов бизнес ви слага под надзор, само че ще се сблъскате с непосилен нов набор от условия от сътрудници, вложители, снабдители и клиенти. Те могат да употребяват по-голяма част от живота ви, в сравнение с елементарна 40-часова седмица, и не можете да преодолеете провокациите за взимане на решения, които не харесвате.

9. След пускане бизнесът би трябвало да минимизира промяната 

Днес единствената константа в бизнеса е смяната. Всеки бизнесмен би трябвало да дефинира повтарящи се процеси за стабилизиране на бизнеса, само че в никакъв случай не би трябвало да бъде задоволен от статуквото. Пазарите, клиентите и съперниците се развиват и вие би трябвало непрестанно да актуализирате бизнеса, с цел да останете напред. 

10. Погледнете вътре в организацията си, с цел да увеличите разрастванията

Хората, вградени в действителен бизнес, постоянно са прекомерно тясно фокусирани и склонни към риск, с цел да бъдат нови бизнесмени. Вътрешното разширение на бизнеса постоянно е несъвместимо с откритите интервенции, заради което сливанията и придобиванията са най-често срещаните тактики за мащабиране. 

Никога не трябва да допускате някое от тези провокации да ви обезкуражи от насладите на предприемачеството, в това число удовлетворението от работата върху вашата пристрастеност и приемането на противоположна връзка за това, че сте създали света по-добро място. 

Всички имаме потребност и чакаме с неспокойствие вашите хрумвания, вашата иновация и вашето осъществяване. Продължавай и се забавлявай!  

Източник: Мартин Цвилинг, създател и CEO на Startup professionals за. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР