Повечето от нас вече са наясно, че заседналият начин на

...
Повечето от нас вече са наясно, че заседналият начин на
Коментари Харесай

Тези три здравословни навика съкращават живота ви

Повечето от нас към този момент са наясно, че заседналият метод на живот и неприятната диета редуцират живота. Още повече във време на пандемия, когато всеобщите действия са лимитирани. Съществуват обаче редица други привички, които се счита за здравословни, само че в действителност не са.
Мнозина ги практикуват просто тъй като са съвременни, или от неведение. Резултатът обаче е, че те редуцират живота ни. Ето за какво е по-добре да се откажете от тях.
Диета с ниско наличие на мазнини
Рейчъл Файн, лекар по медицина, опровергава концепцията, че диетата с ниско наличие на мазнини ще усъвършенства здравето. Тя отбелязва, че мазнините са основен съставен елемент на хормоналния баланс на организма. Освен това храните с високо наличие на мазнини, изключително омега-3, са от значително значение за здравето на мозъка и сърцето. Те също могат да понижат възпалението в тялото, написа.
Интензивна физическа интензивност
Прекомерната физическа интензивност може да навреди на човек. Д-р Тарин Майърс отбелязва, че с изключение на прекомерните пострадвания, упражненията са свързани с тревога, недохранване и дисморфия.

Диетата като средство за намаляване
Ако единствената причина за диетата е наднорменото тегло, резултатът евентуално ще бъде ужасяващ. Диетологът Кейтлин Селф отбелязва, че възприемането на диетата като средство за намаляване може да бъде рисково. Всичко е в строги ограничавания, които способстват за развиването освен на хранителни разстройства, само че и на постоянно срещани хронични болести.
 

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР