Повечето от нас са се опитвали неколкократно да засадят подарени

...
Повечето от нас са се опитвали неколкократно да засадят подарени
Коментари Харесай

Ето как да вкорените розата с вестник

Повечето от нас са се опитвали неколкократно да засадят подарени рози. Но тези опити приключват с крах. Експерти настояват, че множеството рози идват от чужбина. Такива цветя, за разлика от тези, отглеждани в домашни оранжерии или в нашите лехи, са съвсем невъзможни за размножаване. Размножаването на розите посредством резници - нормалният способ, към който най-често прибягваме, се проваля. Стимулаторите на растежа също не оказват помощ - първоначално розите като че ли се вкореняват, наподобяват свежи, само че скоро резниците почерняват и изгниват.

Междувременно специалистите са измислили различен способ - възпроизвеждането на рози " бурито ".

Ако се сдобием с красиви рози с мощни дебели стъбла. Тези цветя порастват в двора на вашите другари. И знаете, че през есента и пролетта те подрязват розовите шубраци. Вземете клоните на розите, изрязани през есента за себе си. В последна сметка това е в действителност отпадък, боклуци.

Тези клони би трябвало да бъдат сортирани, обработени. На първо място, отстранете листата и дръжките от клоните. За размножаване оставяме единствено най -дебелите стъбла, дебелината им би трябвало да бъде диаметърът на молив. Клоните би трябвало да са по-дебели.

Нарежете стъблата на розите на резници. Дължината да бъде 15-20 см. Размерът на резниците-клони е доста значим: те би трябвало да задържат  хранителни субстанции за първия интервал на развиване на бъдещите растения. Долните срезове на резниците се вършат под пъпката, горните - почти по средата сред пъпките. 

Взимаме елементарен вестник. Увиваме квалифицираните резници в него. Снопът тип наподобява на мексиканската национална храна, наречена " буритос ". Затова методът на размножаване на розите е наименуван " бурито ".

Сега рулото от вестник, цялостен с розови резници, би трябвало да се намокри по този начин, че хартията да не се разпада, а да остане непокътната, само че мокър. Оставяме непотребната вода да се оттече от вестника.

След това поставете мокрото руло в найлонов плик. Пакетът се оставя на закрито при температурата към 18 градуса.

Съхранявайте резниците по този начин, до момента в който пристигна времето за вкореняване. Не забравяйте за рулото „ бурито “: един път седмично проверявайте по какъв начин са розите - проверявайте наличието на опаковката. Допълнително навлажнявайте вестника, в случай че е належащо. Ако някои резници стартират да гният или да плесенят, изхвърлете ги. По-добре е да промените вестника, с цел да не се разреши инфекцията да се популяризира в здравите резници.

Скоро ще се образува калус. Калусът е тъкан, която се появява на местата на увреждане (порязвания) и предизвиква заздравяването им. Калусът се вижда след 2-4 седмици. Там кореновата система скоро стартира да се образува.

Можете да вкорените резниците в земята. Възможно е отглеждате рози по метода на „ бурито “ през цялата година. За резниците, увити във вестник на мрачно, не е ясно кой сезон е на открито. И в случай че след образуването на калус и дребни корени на резниците се обезпечи задоволително количество светлина и топлота, те ще се развиват и през зимата.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР