Повечето от нас, израснали в страна от Запада, спят на

...
Повечето от нас, израснали в страна от Запада, спят на
Коментари Харесай

Защо е полезно да спим на пода според японците: 5 причини

Повечето от нас, израснали в страна от Запада, спят на меко и комфортно легло. Ако влезете обаче в японска спалня, доста е евентуално изобщо да не намерите сходна мебел. Съществуват редица аргументи, заради които японците избират да спят на пода. И не, не става въпрос само и единствено за традиция, нито за икономисване на място в техните като цяло по-малко жилища.

Оказва се, че спането на пода има изненадващи изгоди за здравето, написа BrightSide. В края на краищата, не инцидентно в Япония живеят най-вече столетници.

Облекчава болките в гърба

Спането върху твърда и плоска повърхнина е потребно за вашия тил. Много е евентуално това даже да ви избави от болки, които сте имали години наред. Да, мекото легло е комфортно, само че с течение на времето ви матракът стартира да пропада, а това от своя страна изкривява гръбначния дирек и води до разнообразни проблеми. Всъщност медицинските специалисти даже ни поучават да слагаме парче шперлат под матрака, в случай че той е прекомерно мек. Спането на пода ще поддържа гръбначния ви дирек в вярна позиция и ще попречи на тялото ви да се извива в неестествени позиции.

Подобрява стойката

Ако спите в вярната позиция и гръбначният ви дирек получава подобаваща опора, то денем ще ви е доста по-лесно да поддържате една по-правилна и изправена стойка. Ако гърбът ви не ви боли, то вие няма и да се прегърбвате.

Може да усъвършенства кръвообращението

Спането на пода усъвършенства притока на кръв, тъй като тежестта ви се разпределя отмерено и има по-малко напън върху разнообразни елементи на тялото ви. Правилната позиция по време на сън ще предотврати и изтръпването на разнообразни елементи на тялото ви.

Помага ви да ставате в точния момент

Ако ви е мъчно да станете от топлото легло рано заран, не сте единствени. Когато обаче спите на пода, вашият сън ще е надалеч по-качествен и ще се разсъните изцяло отпочинали и подготвени за новия ден.

Евтино е

Човек харчи много пари за матрак, а избирането на неверния и подмяната му може да ви отнеме известно време и сила. Спането на пода ще ви спести средства, защото няма да ви се постанова да си взимате ново легло и подматрачна рамка, които да паснат на вашия матрак.

Кой не би трябвало да спи на пода

- Хората с алергии - подът събира мърсотия, прахуляк и е допустимо човек да получи алергична реакция.

- Хората с костни болести -  в случай че страдате от съществено костно заболяване, сънят на пода може да донесе повече щета, в сравнение с изгода, защото може да окаже по-голям напън върху ставите ви.

- Възрастните - сънят на пода не е добра концепция и за възрастните хора, защото ще им бъде сложна да легнат и надлежно да станат.

Източник: 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР