Повечето от младите кандидати за евродепутати, излъчени от политическите сили

...
Повечето от младите кандидати за евродепутати, излъчени от политическите сили
Коментари Харесай

Бодрата партийна смяна за европейските избори

Повечето от младите претенденти за евродепутати, излъчени от политическите сили с шансове да съумеят на изборите, са приключили стопански или маркетингови специалности. Повечето от тях са следвали в български университети. В листите на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Вътрешна македонска революционна организация и " Демократична България " има 22 -ма под 35-годишна възраст. Всички 17 претенденти на обединението " Път на младите " са сред 21 до 35 години. Общо кандидатите за място в Европейския парламент са 318. " Дневник " показва шестима от младите, които ще разчитат на поддръжка на изборите на 26 май.

В ГЕРБ - последователност и нови лица

Двама от сегашните представители на ГЕРБ в Европейския парламент Ева Майдел и Андрей Новаков са на възраст надлежно 33 година и 30 година Тази година в листата на партията участва и името на 33-годишния икономист Николай Диков. Член е на Общинския съвет в Стара Загора. Миналата седмица при визитата си на две предприятия там Диков дефинира бизнес средата в града като " доста добра ".

" Откакто се помня гръбнакът на Стара Загора е дребният и междинен бизнес – всеки от нас има близки към себе си, които дружно със фамилиите си са построили компания, дружество, магазин. Европа поддържа вложените от тях труд, време и средства посредством механизмите за вложения и повишение уменията на работещите в тях ", добави още той, съгласно пресцентъра на ГЕРБ.

 ГЕРБ демонстрира положително въодушевление
© Цветелина Белутова

ГЕРБ демонстрира положително въодушевление

Завършилият " Публична администрация " в столичния Технически университет Николай Диков, е и народен първенец по авто спорт. Освен него, измежду участниците в изборите на 26 май има още един играч – поставеният на 16 място в листата на Българска социалистическа партия Крум Дончев.

В Българска социалистическа партия, тъй като " познава действителните проблеми "

Третата позиция в листата на Българска социалистическа партия е заета от Цветелина Пенкова. До преди година, тя не одобряваше разделянето по идеологически и партиен принцип - на кастинг за нови политици в " Шоуто на Слави " съобщи, че " разделянето сред леви и десни и сини и червени в един миг би трябвало да спре ". На въпрос дали към момента се придържа към това мнение Пенкова отговори, че продължава да стои зад думите си и споделя левите полезности. Тя разяснява за " Дневник ", че е избрала Българска социалистическа партия, тъй като партията е посочила, че " познава действителните проблеми на хората и не бяга от тях. " Днес Пенкова дефинира разделянето сред левите и десните като " изцяло обикновено ".

 Цветелина Пенкова е щерка на Марин Пенков, който е зам.-председател по финансовата и стопанска активност на БСП-София
© Юлия Лазарова

Цветелина Пенкова е щерка на Марин Пенков, който е зам.-председател по финансовата и стопанска активност на БСП-София

Цветелина Пенкова е капиталов банкер в Лондон. Завършила е " Бизнес администрация " в Централния европейски комитет в Будапеща. Заместник-председател е на сдружението с неправителствена цел " Милениум ". Председателят на клуба Румен Чолаков (28 г.) води листата на " Път за младите ".

Движение за права и свободи с лозунга " Залагаме на младите "

От показаните в Народното събрание партии най-вече претенденти под 35-годишна възраст има Движение за права и свободи – 8. Най-младият от тях е Сюлейман Сюлейман (28г.), който заема осмата позиция. Той има бакалавърска степен по " Мениджмънт " и магистърска степен по " Реклама и медийни връзки " от Икономическия университет във Варна. Сюлейман се е обучавал по програмата " Еразъм " в Истанбул.

Бившият министър на околната среда и водите в кабинета на Пламен Орешарски Станислав Анастасов е приключил " Информатика " в Техническия университет в Мюнхен. Член е на Централното оперативно бюро на Движението с сектор " Либерални политики " от 2016 до в този момент.

 28-годишният Сюлейман Сюлейман е най-младият претендент от листата на Движение за права и свободи
© Надежда Чипева

28-годишният Сюлейман Сюлейман е най-младият претендент от листата на Движение за права и свободи

Кандидатите на Движение за права и свободи идват от младежката организация, която съществува от 1990 година, когато се основават първите студентски сдружения на партията. Лидерът Мустафа Карадайъ е основател на младежката организация, както и неин ръководител през първите й два мандата. В традицията на Движение за права и свободи е да образова и приготвя младите си членове.

" Турция не може да стане част от Европейския съюз "

" Ще желая Европейският съюз да приключи договарянията с Турция на кардинално съображение. Турция в никакъв случай не може да бъде част от него, тъй като не е европейска страна, толкоз е просто ". Това сподели пред " Дневник " 28-годишният Кристиян Шкварек. Той заема седмата позиция измежду претендентите от Вътрешна македонска революционна организация. Бакалавър по " История " от Ковънтри, Англия, има и магистратура " Европеистика и политика " - Католическия университет в Льовен, Белгия. Шкварек е и един от създателите на дясната платформа " Консерваторь ".

 Кристиян Шкварек заема седмата позиция в листата на Вътрешна македонска революционна организация
© Георги Кожухаров

Кристиян Шкварек заема седмата позиция в листата на Вътрешна македонска революционна организация

Една от задачите, които той си слага е да се бори против цензурата в интернет и в медиите. Кандидатът от Вътрешна македонска революционна организация съобщи, че Европейският съюз би трябвало да договаря и договаря с световните корпорациите от името на жителите. " Трябва да се изиска от " Facebook " единствено едно: един път вечно да разгласи ясно и в детайли какво е разрешено и какво не е да се разгласява. ", добави още Шкварек.

Младите демократи

Петима от претендентите на " Демократична България " също са под 35 година Един от тях е Росен Богомилов, който е заместник-директор на учебно заведение в София. 28-годишният Богомилов е и един от малцината участници от ромски генезис в Евроизборите. Той описа за своите цели и дела пред " Дневник ".

 Росен Богомилов е претендент за евродепутат от квотата на
© Юлия Лазарова

Росен Богомилов е претендент за евродепутат от квотата на " Зелено придвижване "

Мария Спирова е претендент от квотата на " Да, България ". Тя отразява митингите против ръководството на Пламен Орешарски в Euronews. Спирова живее в Оксфорд, редактор е в лондонско юридическо издателство. Редовно разяснява процесите към Брекзит. Носител е на интернационалните награди за репортажи и разбори на български и британски език.

 Мария Спирова /в дъното, по средата/ на среща с българи в Германия
© персонален списък

Мария Спирова /в дъното, по средата/ на среща с българи в Германия

Тя е деен покровител на изборните права за българите зад граница. За нея е значимо модернизирането на полицията и локалните правосъдни инстанции, които да върнат доверието на жителите в правосъдната система. Убедена е, че в програмата на българските учебни заведения би трябвало незабавно да се включат часове по гражданско обучение, екология (устойчиво развитие) и репродуктивно здраве/сексуална просвета, е маркирано на уеб страницата на " Да, България ". Както и това, че Мария Спирова най-вече от всичко цени свободата на словото, рационалните взаимни отстъпки и непресметливото човеколюбие
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР