Повечето от хората възприемат кафявите яйца като по-естествени. Често дори

...
Повечето от хората възприемат кафявите яйца като по-естествени. Често дори
Коментари Харесай

Каква е разликата между белите и кафявите яйца и кои да консумираме?

Повечето от хората възприемат кафявите яйца като по-естествени. Често даже ги асоциират с био яйца. Белият цвят ни кара да мислим, че самите животни биват отглеждани в кафези. Истината е, че цветът на яйцата няма нищо общо с това какво е отношението към кокошките.
Цветът на черупката не зависи от храната на кокошките!
 Най-големият мит, обвързван с варенето и беленето на яйца Най-големият мит, обвързван с варенето и беленето на яйца
Всички ние сме варили яйца. Елементарна активност. Сложното и неприятното е тяхното белене. Всеизвестно е, че “За да извършите яйца...
Не се заблуждавайте, че цветът на черупката на яйцата има връзка с храната, която тя одобряват. Ако употребяват повече царевица, жълтъкът е по-ярък. В доста от случаите даже се прибавя черен пипер към самите смески, тъй че цветът на жълтъка на яйцето да е по-наситен и непосредствен до това на био производството.

Истината е, че цветът на черупката на едно яйце зависи единствено и само от породата кокошки. Това е генетично заложено и няма никаква връзка с метода им на развъждане, както и с диетата.
Как можете да познаете какъв цвят яйца снася кокошката?
Това е доста забавно, тъй като на множеството хора им се коства необикновено да познаят какъв ще бъде цветът на яйцето. Учените са потвърдили, че съществува една подсказка, която няма да ни подведе. Става въпрос за по този начин наречения ушен диск, намиращ се зад ухото на кокошката.
 100% от кулинарните артикули на Nestlé в Европа към този момент се създават с яйца от подово отглеждани птици 100% от кулинарните артикули на Nestlé в Европа към този момент се създават с яйца от подово отглеждани птици
Nestlé приключи своя преход към потреблението на 100% яйца от подово отглеждани птици във всички свои кулинарни артикули в Европа,...
Ако цветът му е бял, това значи, че яйцата, които снася тя, са изцяло изчистени от всевъзможни пигменти. Ако е червен, очаквайте обичайно кафяви яйца.

Има ли разлика в питателните качества на белите и кафявите яйца?
Това е един от въпросите, които болшинството си задава. Няма разлика в техните хранителни качества. Преди няколко десетилетия крайният консуматор е залагал на чисто белите яйца – чисто естетически. По-късно обаче се е получила противоположната настройка, която е настояща и до през днешния ден. Масово хората избират да си купуват кафяви яйца, свързвайки ги с тези домашните, които кокошките снасят на село.
Ако желаете обаче да похапвате най-вкусните и потребни яйца, за предпочитане е да заложите на домашните. Техният усет е непостижим, а разликите сред тях и купешките – забележими за всеки!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР