Повечето области ще бъдат червено до първи март. Във фаза

...
Повечето области ще бъдат червено до първи март. Във фаза
Коментари Харесай

Лъчезар Томов: Новият британски щам заразява абсолютно успешно децата

Повечето области ще бъдат алено до първи март. Във фаза сме на експоненциален растеж. Сега 10 индивида заразяват повече от 10. Това съобщи математикът Лъчезар Томов в ефира на утринния блок на bTV по отношение на развиването на пандемията с ковид у нас.

Новият английски вариант заразява децата безусловно сполучливо. Има една доста скрита заболеваемост. Старият вариант е отживялост, до месец той ще бъде изтласкан изцяло от новия английски вариант на ковид, стана ясно още от думите на специалиста.

Броят инфектирани при нас в най-хубавия случай е до 2 млн. Ние имаме значителен леталитет в България - поради висока междинна възраст, висока шишкавина и други болести. Има още четири милиона, които могат да се заразят, тъй като с новия вариант ни би трябвало повече групов имунитет - към 80%. За южноафриканския вид се знае, че безусловно сполучливо заобикаля имунитета, сподели Томов.

По думите му в народен проект рискът не се ръководи. За ръководство на опасности би трябвало повече връзка, хората би трябвало да съблюдават ограничения. Не виждам по какъв начин ще има път надолу в този момент. От това, че отвориха единствено учебни заведения и детски градини, заболеваемостта потегли нагоре, разяснява математикът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР