Повечето качества на даден човек са специфични за него и

...
Повечето качества на даден човек са специфични за него и
Коментари Харесай

3 разлики в подхода на мъжете и жените към работата

Повечето качества на даден човек са характерни за него и не зависият от пола му. Има обаче и избрани разлики в метода на мъжете и дамите към работата. Анализаторите Барбара Анис и Джон Грей изброяват най-основните измежду тях и споделят, че по-доброто им схващане ще докара и до по-голямо взаимно почитание и по-добро сработване сред сътрудниците във всяка компания.

1. Мъжете и дамите схващат по друг метод салдото сред работа и персонален живот.

Жените по предписание са по-отзивчиви към другите потребности на компанията, до момента в който мъжете постоянно се концентрират върху една съответна цел. Така да вземем за пример, в случай че при даден чиновник се появи спор сред работата и персоналния живот, шефът жена ще е по-склонна да прояви схващане и подготвеност за подпомагане. Казано по-простичко, представителките на нежния пол ценят повече салдото сред работата и персоналния живот, в сравнение с мъжете.

2. Жените търсят единодушие, мъжете – бързи решения.

Жените по-често задават въпроси, които оказват помощ за обмяна на хрумвания и реализиране на потребни за всички решения, пишат Анис и Грей. Дамите се стремят към единодушие, демонстрират внимание към проблемите на другите и търсят поддръжка. Всичко това, по предписание, мъжете не обичат да го вършат.

3. Жените и мъжете водят разговор друго.

Мъжете обичат да се съревновават и по тази причина в диалог постоянно се прекъсват един различен, с цел да изразят позицията си. Докато дамите избират да реализират единодушие, изслушвайки всички гледни точки. И двата стила на другарство са скъпи сами по себе си. Жените преглеждат казуса в неговата целокупност и се стараят да го осмислят без разбор на детайлите, до момента в който в това време мъжете се концентрират върху детайлите и се пробват да решат казуса, разделяйки го на части.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР