Повечето жени знаят какво е чувството да гледат нервно календара,

...
Повечето жени знаят какво е чувството да гледат нервно календара,
Коментари Харесай

6 въпроса, свързани с месечния цикъл, които никога не задаваме на гинеколога

Повечето дами знаят какво е възприятието да гледат нервно календара, чудейки се дали този месец менструацията им ще закъснее или ще подрани, както и дали въобще ще се появи. А кървене сред менструациите може да накара всяка жена да се побърка.

Здравето е извънредно значимо, по тази причина ще отговорим на 6 въпроса, които множеството дами се тормозят да задат на гинеколога си.

1. Трябва ли да се тревожите, в случай че менструацията ви не постоянно е на време?

Не. Всички дами са разнообразни. Цикълът може да продължи от 21 до 35 дни. Също по този начин е обикновено да се случват промени в месечния цикъл. Може този месец менструацията ви да подрани, а на идващия месец да закъснее. Същото важи и за продължителността на меструацията. Обикновено, менструацията продължава от 4 до 7 дни, започвайки със зацапване, минава през щедро кървене и приключва с доста едва кървене.

2. Как да различите менструацията от зацапването?

Първо, кръвта от менструацията е тъмночервена и съдържа частички от лигавицата на матката. Зацапването пък е по-скоро кафеникаво и по-оскъдно. Обикновено това зацапване не е рисково. Лекарите не смятат зацапването по време на овулация за патогенен проблем. Това се получава, поради естрогена, който се създава по време на овулация. При някои дами даже има болки по време на овулация.

3. Кога би трябвало да посетите доктор, когато става дума за кървене сред менструациите?

Всяко кървене отвън менструацията може да бъде симптом за проблем.

Кървенето по време на овулация е обикновено. Не значи, че имате проблем.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР