Повечето израелци вярват, че премиерът Бенямин Нетаняху трябва незабавно да

...
Повечето израелци вярват, че премиерът Бенямин Нетаняху трябва незабавно да
Коментари Харесай

Нетаняху трябва да подаде оставка като лидер на Ликуд, вярват повечето израелци

Повечето израелци имат вяра, че министър председателят Бенямин Нетаняху би трябвало неотложно да подаде оставка като водач на партия " Ликуд " на фона на следствията против него по обвинявания в корупция.

Това демонстрира социологическо изследване на Израелския институт за народна власт, представено от " Таймс ъв Израел ".

53,5 на 100 от интервюираните считат, че Нетаняху би трябвало да се отдръпна от лидерския пост в партията, а 65% са на мнение, че би трябвало да го направи, в случай че публично му бъдат повдигнати обвинявания . 24% пък са срещу.

На фона на политическата невъзможност, на изследването респондентите са запитани за поддръжката за съглашение за ротационно ръководство на Нетаняху и водача на партия " Синьо и бяло " Бени Ганц като изискване за образуване на държавно управление на единството.

56% от израелците поддържат съглашение сред Ганц и Нетаняху за ротационно заемане на премиерския пост. 32% са срещу сходна договорка.

56% също по този начин поддържат политическа система единствено с две огромни партии, до момента в който 1/3 са срещу.

Проучването е извършено от 3 до 6 октомври и в него са взели участие 601 респонденти.

Вчера Бенямин Нетаняху отхвърли да сформира нов кабинет след изключителните избори поради липса на задоволително поддръжка.

Нетаняху е упрекван в корупция, машинация и корист с доверието.

Главният прокурор Авишай Манделблит и полицията към този момент посочиха, че евентуално ще бъдат повдигнати обвинявания по три случая, в това число за машинация, корист с доверието и приемане на рушвет.

Нетаняху може да получи до 10 година затвор, в случай че бъде наказан за корупция и най-много три години затвор за машинация и корист с доверието.

Първият случай, прочут като Случай 1000, е обвързван с приемане на дарове, в това число пури, шампанско и бижута от милиардери, измежду тях е австралийският крал на хазарта Джеймс Паркър, в подмяна на услуги. При Случай 2000 Нетаняху е упрекван в скрито съглашение с топ израелския вестник Yedioth Ahronoth за да се навреди на конкуренцията на медийния пазар в подмяна на позитивно отразяване на ръководството на министър-председателя.

Третият и най-скандален случай е Случай 4000. Той е обвързван с регулаторни промени за стотици милиони $ в интерес на телекомуникационната компания Bezeq в подмяна на позитивно отразяване на Нетаняху в новинарския уебсайт Walla News, субсидиран от компанията.
 Нетаняху изправен пред предварителни чувания по три афери
Нетаняху изправен пред предварителни чувания по три афери

Нетаняху е упрекван в корупция, машинация и корист с доверието

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР