Повечето хора обикновено вярват, че най-скъпата колекция е от злато,

...
Повечето хора обикновено вярват, че най-скъпата колекция е от злато,
Коментари Харесай

Най-скъпите вещества в света

Повечето хора нормално имат вяра, че най-скъпата сбирка е от злато, сребро, диаманти и всевъзможни антики. Въпреки това, в актуалния свят има неща  с доста по-висока цена...

От подправки до комплицирани химични детайли, ще ви срещнем с най-скъпите неща, които съществуват в света.
 Снимка 385904
Източник:

Шафран

Цена $11 за грам

Тази ароматна фалшификация е най-скъпия артикул от този вид в света. Производството на шафран е развой отнемащ доста време. Едно цвете дава единствено 3 листенца, а с цел да получите 1 кг фалшификация, би трябвало да съберете 200 000 цвята от минзухар. 90% от международната годишна продукция от шафран се доставя от Иран.
 Снимка 452220
Източник:

Злато

Цена към $5 0 за грам

От този доблестен метал се вършат най-вече бижута, само че и желано средство за вложение и струпване на благосъстояние. Широко се употребява и в промишлеността и медицината. Стойността на златото се дефинира от редица свойства. Първо, този метал е необичаен. Общото количество на производството в света до 2012 година е 174 100 тона. Също по този начин, рядкостта и високата цена на златото са свързани със свойствата му - той не се окислява, не корозира, е елементарен за обработка, а също по този начин има висока електрическа проводимост. Благодарение на тези свойства ролята на повсеместен еквивалент на парите принадлежи на златото.

Родий

Цена $57 за г рам

Родият е корав метал със сребристо-бял цвят. Принадлежи към благородните метали от групата на платината. Този неповторим доблестен метал доста превъзхожда платината. Невероятният, леко леден искра на този доблестен метал в композиция с разнообразни естествени камъни, придобива извънреден тип.
 Снимка 433678
Източник:

Платина

Цена $60 за грам

Платина като скъп метал, не е била приета незабавно от човечеството. Някога цената му е била по-ниска от тази на среброто. Платината е приета за най-скъпия метал, когато стартира да се употребява в химическите технологии. В допълнение, платината в чиста форма не се среща в природата. Може да се откри в сплави с други метали.
 Снимка 248532
Източник:

Метамфетамин

Цена към $100 за грам

Метамфетаминът се отнася към наркотичните субстанции. Това е най-силният психостимулант, който се употребява в избрани разтворими дози при лекуване на разнообразни психиатрични болести и депресии. Въпреки това, както всички медикаменти, метамфетаминът е отрова. Малко количество подтиква нарасналата интензивност, в по-големи количества - потиска интензивността. Метамфетаминът като всики различен опиат в по-големи дози води до гибел.
 Снимка 346390
Източник:

Рог от носорог

Цената от Щатски долар 110 / грам Според Световната организация за отбрана на животните, носорозите са на ръба на заличаването. Това се дължи на огромното търсене на рогата им. Майсторските костни резбари доста ценят рога на носорог, като материал за производството на всички типове редки артикули. Също по този начин, китайските лечители го употребяват, с цел да вършат всички типове медикаменти, в това число балсам на младостта.
 Снимка 372764
Източник:

Хероин

Струва Щатски долар 130 за грам Хероин е полусинтетично наркотично вещество. Този бял прахуляк се употребява законно единствено в дребни дози в строго следени научни проучвания. Останалата част от хероина, който се създава в света, се употребява като противозаконен опиат.
 Снимка 493800
Източник:

Плутоний

Ц ена от $4 000 за грам

Плутоният е първият изкуствено основан химически детайл, който се създава в промишлеността. Получава се от обогатен и натурален уран. Общият ресурс от плутоний през 2010 г.в света е към 2000 тона. Този тежък, нежен, радиоактивен метал се употребява необятно в производството на нуклеарни оръжия и като гориво за нуклеарни реактори.

Паинит

Струва $9 000 за грам

Паинитът е най-редкият минерал. Този най-рядък минерал на Земята е открит в Мианмар от британеца АртърПайн през 1959 година. В книгата на Гинес този червено-оранжев камък е избран като най-редкия и най-ценния в света. През втората половина на 20-ти век са открити единствено 3 кристала от този необикновен камък. А през 2005 година броят им беше едвам 25 броя. От тях единствено 2 кристала имат съвършена кройка. В момента в света има 330 естествени паинита. Няколко камъка са в частна сбирка, а останалите са в музеи.

Таафеит

Цена от Щатски долар 2 500 до Щатски долар 20 000 за грам

Експертите считат, че този драгоценен камък е още по-рядък от диаманта. Затова таафеитът се употребява извънредно като драгоценен камък. Общото количество таафеит, открито в света, е по-малко от половин чаша.
 Снимка 493803
Източник:

Тритий

Струва $30 000 $ за грам

Тритият е радиоактивен изотоп на водорода. Той се образува на повърхността на атмосферата, когато част от галактическата радиация влезе в контакт с ядрата на атомите. Световните ресурси от натурален тритий са оскъдни.
 Снимка 314427
Източник:

Диамант

Цена към $55 000 $ за грам

Диамантът се смята за необичаен и доста скъп минерал. Въпреки това, той е доста известен и постоянно срещан камък. Чрез обработката на диаманти се вършат камъни за скъпи бижута.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР