Повечето хора обичат да опитват различни нетрадиционни ястия и кухни.

...
Повечето хора обичат да опитват различни нетрадиционни ястия и кухни.
Коментари Харесай

Шест от най-вкусните традиционни храни в света

Повечето хора обичат да пробват разнообразни нетрадиционни ястия и кухни. Пътешественици доближават до разнообразни дестинации единствено поради положителната храна и неповторимите съставки. Кулинарният туризъм става все по-популярен и желан. Ето 6 от най-вкусните обичайни храни в света:

1. Къри Ми, Малайзия

Това къри съставлява чорба от юфка, ориз, лют бульон от кокосово мляко и чили, дарикнюз.бг. В другите региони прибавят тофу, скариди, сепия, листа от мента, гъби и лук.

 къри ThinkStock/Getty Images

2. Пастицио, Гърция

Пастицио или макарони на фурна с кайма и бешамел е обичайно за Гърция и Кипър ядене. Приготвя се с агнешко или говеждо месо. Гарнира се с домати, канела, индийски орехче и бахар. Залива се със сос бешамел и настърган кашкавал.

 пастицио ThinkStock/Getty Images

3. Манти, Турция

Това ядене с генезис Турция се популяризира по целия свят и е доста известно в Русия, Индия и други страни в Азия. Прави се от говеждо, сложено в джоб от тесто и залято със сладостен сос.

4. Руладен, Германия

Пушено свинско месо с наразян лук и кисели краставички се навиват на тънки ленти. Сваряват се в телешки бульон с моркови и подправки.

5. Тажин от говеждо, Мароко

Тажин съставлява обичайно берберско ядене от Северна Африка, което носи името на глинения съд , в който се подготвя. То е комбиниране от канела, джинджифил, черен пипер, куркума и говежди месо. Добавят се нахут и шафран. Мароканските тажини се сервират с кус-кус или ръчно изработен самун.

6. Солянка, Русия

Това е обичайната съветска чорба . Има леко стипчив усет, само че е доста приятна. Има три съществени типа солянка, като главната съставна част в тях е месо, риба или гъби. Най-популярна обаче е месната солянка, като тя нормално се подготвя с няколко типа месо – от телешко, говеждо, шунка и наденички до черен дроб. Основните съставки на всички вариации са консервирани гъби или кисели краставички, зеле и, несъмнено, сметана и копър – наложителните съветски съставки.

 солянка
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР