Повечето френски компании, които се надяват да продължат бизнеса си

...
Повечето френски компании, които се надяват да продължат бизнеса си
Коментари Харесай

Френски компании ще трябва да се изтеглят от Иран заради американските санкции

Повечето френски компании, които се надяват да продължат бизнеса си в Иран след въвеждането на новите наказания на Съединени американски щати, ще открият, че това е невероятно , съобщи финансовият министър на Франция Брюно льо Мер.

Тези компании „ няма да са в положение да останат, тъй като на тях ще би трябвало да се заплаща за продуктите, които доставят или основават в Иран, а това не е допустимо, тъй като няма суверенна и самостоятелна европейска финансова институция " способна да ги отбрани ", сподели Льо Мер пред телевизия BFM.

„ Нашият приоритет е да изградим самостоятелни, суверенни европейски финансови институции, които да разрешат канали за финансиране сред Франция, Испания, Германия, Италия и други страни на планетата ", сподели Льо Мер.

" От нас, европейците, зависи да избират свободно и със суверенна власт, с кого желаеме да вършим бизнес ", добави той. " Съединените щати не би трябвало да бъдат икономическият служител на реда на планетата. "

Льо Мер и сътрудниците му от Европейски Съюз се пробват да обезпечат изключения за компаниите от своите страни, доста от които се втурнаха назад в Иран, след катобеше реализирана значимата нуклеарна договорка с Техеран, предава БГНЕС.

Но френската петролна компания Total и производителят на коли PSA към този момент са показали, че е малко евентуално да останат в страната, до момента в който Renault е декларирала, че ще остане макар глобите, макар че не продава колите си в Съединени американски щати.

Анализаторите предизвестиха, че ще бъде съвсем невероятно да се защитят мултинационалните компании от " извънтериториалните " американските ограничения, като се има поради въздействието на огромните банки на американската финансова система и доларовите транзакции.

Първият кръг от новите наказания, ориентирани към секторите на иранската автомобилна и гражданска авиация, е плануван да влезе в действие на 6 август.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР