Повечето домакини избягват да използват микровълновата печка, защото се стремят

...
Повечето домакини избягват да използват микровълновата печка, защото се стремят
Коментари Харесай

Храните, които НЯМАТ място в микровълновата

Повечето домакини заобикалят да употребяват микровълновата печка, тъй като се стремят към напълно здравословно подготвяне на храната. Понякога обаче се случва да забравим да размразим даден артикул и тъкмо в него миг решаваме да се възползваме от функционалностите на уреда.

Истината е, че съществуват няколко храни, които никога не трябва да затопляме, размразяваме или готвим в микровълнова.
Ето ги и тях: • Адаптирано мляко;
Категорично това е една от храните, които никога не трябва да се затоплят в микровълнова печка. Възможно е вълните да нагреят обособени елементи от бутилката и това да докара до изгарянето на бебето. Дори не е желателно да се оставя бутилката с приспособено мляко наоколо до този домашен апарат.
• Плодове;
Малцина биха дръзнали да слагат в тази техника плодове, само че въпреки всичко е значимо да споменем, че не трябва да го вършат, без значение от събитията. Възможно е плодът да се взриви от високата температура и по-късно дълго време да се наложи да чистите.
• Броколи; 3 лесни трика за разчистване на микровълновата без обезмаслители
Чистенето и почистването у дома не е измежду обичаните занимания на доста хора. Ние обаче ви предлагаме няколко потребни съвета по какъв начин бързо и л...

Забравете за микровълнова печка, когато става въпрос за броколи. Вълните ще унищожат техните потребни свойства. За предпочитане е да ги приготвите на пара или да ги похапнете в недопечен тип, в случай че желаете да извлечете най-много изгодите от тях.
• Зехтин;
Поредният артикул, който няма място в микровълновата. Не става въпрос за заплаха за здравето, а тъй като не е продуктивно. Важно е да знаете, че в растителните мазнини не се съдържа доста вода и след малко време стартират да се пържат. Ако е нужно да затоплите зехтин, направете го във фурната.
• Картофи.
Това е последната храна от листата с артикули, които не трябва да затопляме в микровълнова печка. Това предписание важи най-много за тези картофи, които са били преди този момент в ледник. Възможно е едно такова ядене да се трансформира в причина за ботулизъм.

Внимателно подбирайте продуктите, които да слагате в тази техника. Опитайте да ползвате колкото се може по-рядко микровълновата печка!

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР