Повечето брандове по традиция не харесват много сравненията на техните

...
Повечето брандове по традиция не харесват много сравненията на техните
Коментари Харесай

Битка на честта - Honor 7S срещу Honor 7A

Повечето марки по традиция не харесват доста сравненията на техните артикули с други оферти. А да изправиш два свои продукта един против различен е още по-голяма необичайност. Honor обаче реши да направи тъкмо това, когато предложи за ревю два свои модела – 7A и 7S.

Ревю: Honor 10 против висшата лига на смарт телефоните

Най-интересните функционалности в новия Huawei Mate 20 Pro

Получи се забавно съпоставяне сред два на пръв взор сходни, само че в действителност много разнообразни смарт телефона. Първо, малко съществена информация. Honor 7S е един от най-достъпните модели на марката на Huawei.

Неговата цена в България е към 219-249 лева според от магазина. Honor 7A е с съвсем същата цена, като е в границите на 229-269 лева според от магазина.
 Honor 7А (вляво) и 7S Honor 7А (вляво) и 7S
Дизайн

Външният тип на двата телефона е доста подобен. Визуалните разлики са минимални, като най-голямата е, че 7А е по-голям на размер и има датчик за пръстов отпечатък на гърба и малко по-широк модул на камерата. И двата телефона са в идентични цветове, като тестовите бройки са в синьо. Корпусите са пластмасови, само че наподобяват добре, нямат луфтове, а матовото им покритие не задържа отпечатъци.
 Спецификации и разлики в яркостта на екраните при максимума на настройките (7А е вляво) Спецификации и разлики в яркостта на екраните при максимума на настройките (7А е вляво)
Спецификации

Honor 7S е по-скромният от двата модела. Той разполага с 4-ядрен процесор MediaTek MT6739, 2GB RAM, 16GB памет, слот за microSD карти. Дисплеят е 5,45 инча с резолюция 1440х720. Предната камера е 5МР, а задната – 13МР. Телефонът поддържа 4G, само че няма датчик за пръстов отпечатък и NFC. Батерията е с потенциал 3020mAh, а операционната система е Android 8.1.

Новата мода при смарт телефоните - не две, а по три камери

Apple преоткрива iPhone с три нови модела

Honor 7A разполага с повече благоприятни условия. Той има 5.7-инчов екран с резолюция 1440х720. Процесорът е 8-ядрен Qualcomm Snapdragon 830, като има 2GB RAM, 16GB памет и
слот за microSD карти. Предната камера е 8МР, а задната е 13МР. Телефонът има още датчик за пръстов отпечатък, поддържа отключване посредством различаване на разположение, също има 4G, само че не и NFC. Операционната система е Android 8.0, а батерията е с потенциал 3020mAh. Има и стерео представители. И двата телефона могат да работят с 2 SIM карти.
 Honor 7А Honor 7А
Камери

При състояние, че става дума за телефони с цени много под 300 лева, не може да се чакат кой знае какви чудеса от камерите на двата модела. Очаквано, камерата на 7А е малко по-добра. Нейните изображения са по-бистри и с повече подробност при гледането им с цялостна резолюция. Цветовете също са „ една идея” по-наситени.
 Отрязък от макро фотография на оптималната резолюция с Honor 7A Отрязък от макро фотография на оптималната резолюция с Honor 7A
Снимките на 7S наподобяват добре при гледането им на екран или екран без да са увеличени до оптималната си резолюция. Цветовете са малко по-бледи, което може да се поправя с спомагателните настройки.
 Отрязък от макро фотография на оптималната резолюция с Honor 7S Отрязък от макро фотография на оптималната резолюция с Honor 7S
И двата телефона могат да записват видеоклипове с Full HD резолюция и стерео тон. Качеството е съвсем идентично, като още веднъж цветовете са малко по-наситени при 7А, като звукът е и малко по-тух, само че по-плътен по отношение на 7S.

Софтуер

И двата телефона употребяват интерфейса EMUI на Huawei върху Android. Като цяло няма доста разлики сред опциите им. Това, което отличава 7А е съществуването на датчик за пръстов отпечатък и функционалност за отключване посредством лицево различаване. Тя работи добре, като разпознава лицето и при относително слаба светлина. По-бързо обаче е отключването посредством пръстовия отпечатък. То става незабавно, а защото датчикът е на комфортно място на гърба на телефона, може да се направи още при повдигането му към лицето.
 Honor 7А (вляво) и 7S Honor 7А (вляво) и 7S
В действителния свят

Разбира се, функционалности и спецификации е едно, а потреблението на телефоните в всекидневието, е напълно друго. И въпреки на хартия 7А несъмнено да е по-добрият модел, 7S не е напълно за занемаряване.

Note 9 слага новите основи за бъдещето на Samsung

Гугъл пуска новия Android Pie първо за своите смарт телефони

Дисплеят на 7S да вземем за пример свети малко по-ярко по отношение на своя другар. Освен това по-малкият екран и по-скромният хардуер изразходват по-малко сила. Затова 7S устоя повече време на батерия по отношение на 7А и за него два дни пълноценна работа не са проблем. Така този модел е подобаващ най-много за хора, които желаят на ниска цена и устойчив телефон с не толкоз огромен екран, който работи добре, въпреки и да не свети с мощна продуктивност.

7А въпреки това работи по-бързо и безпрепятствено, има по-качествен тон с помощта на стерео представителите. Той има и много от настоящите технологии, оправя се добре с множеството игри. По-големият екран е по-подходящ и за сърфиране и гледане на видео. Това го прави подобаващ избор за хората, които желаят порядъчен хардуер и настоящи функционалности.

Honor 7A

Плюсове

+ Работи бързо и устойчиво

+ Има настоящи технологии като отключване с лице

+ Хубав екран

Минуси

- Не е подобаващ за по-тежки игри

- Твърде доста авансово конфигурирани стратегии

Honor 7S

Плюсове

+ Компактен и комфортен

+ Добър екран

+ Издръжлива батерия

Минуси

- Хардуерът се затруднява с игри и по-тежки приложения

- Няма датчик за пръстов отпечатък и лицево различаване

- Само един представител

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР