Повечето автомобилни производители са се ангажирали със стратегия за електрификация,

...
Повечето автомобилни производители са се ангажирали със стратегия за електрификация,
Коментари Харесай

Volvo се отказа напълно от чистите двигатели с вътрешно горене

Повечето автомобилни производители са се заели със тактика за електрификация, само че при множеството от тях това включва дълготрайни проекти, обхващащи десетилетие или повече. Шведската компания Volvo несъмнено не желае да чака толкоз дълго и към този момент е подготвена да стане първият производител в света, който отстранява потреблението на „ чисти " мотори с вътрешно горене от гамата си. Това значи, че всеки нов автомобил на марката, моделна година 2023, ще се предлага в хибриден или напълно електрически вид. Към момента в гамата на Volvo влизат два електрическия автомобил XC40 Recharge и C40 Recharge, до момента в който всички останали модели, като се изключи всъдеходното комби V90 Cross Country, се оферират с хибридно задвижване.

Целта пред скандинавския производител е до края десетилетието да стартира да създава и предлага единствено електрически транспортни средства. А през 2040 година Volvo би трябвало да се трансформира и в карбоново неутрална компания, т.е. за производството на нови коли ще се употребява единствено сила от възобновими източници. В допълнение към известието за електрификация, от Volvo оповестиха, че множеството транспортни средства на марката ще получат нови цветове и дизайн на колелата, както разнообразни решения за интериора, в това число такива, за които няма да се употребява естествена кожа. За моделите S60, V60 и V60 Cross Country се плануват по-значителни промени, като нова решетка и задна ризница, до момента в който XC40 и XC40 Recharge са обновени с нови безрамкови решетки и LED фарове, с цел да подхождат на новото C40.

Едновременно с това, от 2023 година всички модели на марката ще се оферират с вграден Гугъл още в базовото си съоръжение. Представител на Volvo уточни, че това ще „ предложи безпроблемен преход сред цифров живот вкъщи и по телефона, внасяйки дигитален живот на клиентите и доста по-голяма персонализация непосредствено в техните коли ". Наличието на вграден Гугъл значи, че моделите ще получат свободен достъп до Гугъл Assistant за гласово ръководство, Гугъл Maps за навигация и Гугъл Play за приложения. Системата към този момент е общоприета за моделите C40 Recharge и XC40 Recharge, XC60, S90 и V90 Cross Country. Всички коли на Volvo към този момент ще се оферират с актуализации по въздуха, с цел да може притежателят да получава всички нови софтуерни усъвършенствания.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР