Повечето американци вярват, че Русия е платила на талибаните да

...
Повечето американци вярват, че Русия е платила на талибаните да
Коментари Харесай

Повечето американци вярват за Русия и талибаните и искат наказания и санкции

Повечето американци имат вяра, че Русия е платила на талибаните да убият американски бойци в Афганистан предходната година на фона на договарянията за преустановяване на войната, а повече от половината желаят нови стопански наказания против Москва , съгласно анкета на Reuters/Ipsos, оповестена в сряда.

Националното изследване на публичното мнение, извършено в понеделник и вторник, демонстрира, че американската общност остава надълбоко подозрителна към Русия , четири години, откакто се опита да насочи изборите за президент на Съединени американски щати в интерес на Доналд Тръмп, а множеството американци са недоволни от това по какъв начин президентът е уредил връзките със страната.

Анкетата Reuters/Ipsos следва поредност от отчети, в това число няколко от " Ройтерс ", че Русия е плащала на свързани с талибаните бойци , евентуално като им предлага бонуси, за да нападат и убиват американските бойци в района. Москва отхвърля.
 Сенатът отхвърли предложение за евакуиране на американските бойци от Афганистан
Сенатът отхвърли предложение за евакуиране на американските бойци от Афганистан

60 против 33 гласоподаваха срещу поправката на Пол

" Ню Йорк Таймс " и " Вашингтон Поуст " оповестиха, че има информация, че няколко американски бойци са починали вследствие на тези дейности.

Тръмп съобщи, чиновниците на разузнаването не са сигурни в достоверността на информацията . " Ню Йорк Таймс " заяви, че президентът е получил писмени брифинги за програмата по-рано тази година, а също по този начин е включен в необятно четен отчет на Централно разузнавателно управление на САЩ през май.

Като цяло 60% от американците обявиха, че са открили , че известията за съветските дейности против американските бойци са " доста " или " ненапълно " правдоподобни , до момента в който 21% са декларирали, че не са достоверни, а останалите са несигурни.

39% считат, че Тръмп " е знаел " за дейностите на Русия против американските военни , преди да се появят известия в медиите предишния месец, до момента в който 26% смятат, че президентът " не знае ".

81% от американците преглеждат съветския президент Владимир Путин като опасност за Съединени американски щати , в това число 24%, които го считат за " непосредствена опасност ". Само 35% обявиха, че утвърждават дейностите на Тръмп към Русия, спрямо 52%, които не утвърждават.

54% декларират, че Съединени американски щати би трябвало да накаже Русия с стопански наказания, до момента в който 9% поддържат ударите по нейните военни, други 9% желаят да продължат напред и да се опитат да подобрят връзките с Русия, а 29% са споделили, че не са сигурни.
 Тръмп не възнамерява нищо по отношение на отчетите за Русия и талибаните
Тръмп не възнамерява нищо по отношение на отчетите за Русия и талибаните

Белият дом обмисля да разкрие секретна информация, с цел да " поддържа скептицизма " на американския президент

Твърденията за Русия наподобява се трансформират в още едно затруднение за акцията за преизбиране на Тръмп , която към този момент е възпрепятствана от неравномерния отговор на Тръмп на коронавирусната пандемия, която умъртви повече от 133 000 американци и завлече стопанската система към криза.

Джо Байдън , който ще се изправи против Тръмп на изборите на 3 ноември, води републиканския президент с 6 процентни пункта измежду записаните гласоподаватели.

Преднината на Байдън, която през юни бе 13 пункта, понижава през последните няколко седмици, защото броят на неопределените гласоподаватели и броят на подкрепящите трети претенденти леко се усилиха.

Байдън подлага на критика държанието на Тръмп като " отвод от отговорности ", до момента в който демократите в Конгреса приканват президента да обмисли налагането на нови стопански наказания против Русия , в случай че отчетът бъде доказан.

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Робърт О " Брайън съобщи, че Тръмп ще предприеме " решителни дейности ", в случай че отчетите се окажат правилни , макар че администрацията към момента не е оповестила съответни дейности.

В последната анкета единствено 38% от американците обявиха, че утвърждават цялостното показване на Тръмп като президент, до момента в който 57% не го утвърждават .

Анкетата на Reuters/Ipsos демонстрира, че Тръмп губи поддръжка измежду групи, в това число самостоятелни, по-възрастни гласоподаватели и бели мъже .
 Никога не сме доставяли оръжие на талибаните, пази се Русия
Никога не сме доставяли оръжие на талибаните, пази се Русия

Нямало доказателства за " сговор " на Москва с талибаните

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР