Повече велоалеи и повече толерантност на пътя си пожелаха русенци,

...
Повече велоалеи и повече толерантност на пътя си пожелаха русенци,
Коментари Харесай

Откриха сезона на електрическите тротинетки в Русе

Повече велоалеи и повече приемливост на пътя си пожелаха русенци, които употребяват за напредване електрическите тротинетки. Те използваха хубавото време през почивните дни, с цел да открият сезона с обиколка в един от парковете и крайдунавския пристан на Русе, предава.

Мартин Христов се качва за първи път на електрическа тротинетка преди 2 години и от този момент е минал с нея над 4 хиляди километра. Той счита, че тя е надалеч по-маневрена и потребна в градска среда. Основното ѝ преимущество е неналичието на нездравословни газове, които отделят другите транспортни средства, а тематиката за замърсяването на въздуха е изключително сензитивна за русенци.

Росица Димитрова, която вместо с градския превоз към този момент стига до работното си място в учебно заведение " Иван Вазов " с електрическа тротинетка, регистрира и други нейни настоящи преимущества.

" Не би трябвало да влизам в градския превоз, в този момент както е и епидемията, съм си на въздух, на открито ", разяснява Росица Димитрова.

Според тях по тази причина и този тип напредване следва да се насърчава, като се основават по-добри условия за него.

" На някои места велоалеите би трябвало да се ремонтират по някакъв метод, тъй като са разрушени ", добави Росица Димитрова.

" Има велоалеи, само че на множеството места не са както би трябвало да бъде. Трябва все по-голяма поддръжка и от ден на ден и повече да стават. Да може в целия град да се движиш единствено по велоалея, а не по улиците ", добави Мартин Христов.

" Когато има велоалея се движим по нея. На места обаче няма велоалея и би трябвало да се движим вдясно на пътното платно ", разяснява Мартин Христов разпоредбите за придвижване с електрически тротинетки.

Оказва се, че не всички участници в придвижването познават добре разпоредбите.

Затова и феновете на електрическите тротинетки приканиха за повече приемливост и съблюдаване на разпоредбите на пътя.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР