Повече свободна търговия и стимулиране на международните икономически отношения. За

...
Повече свободна търговия и стимулиране на международните икономически отношения. За
Коментари Харесай

В Буенос Айрес финансовите министри от Г-20 настояха за свободна търговия

Повече свободна търговия и стимулиране на интернационалните стопански връзки. За това настояха финансовите министри и шефовете на централните банки на страните от Г-20 в Буенос Айрес. Двудневният конгрес се организира на фона на опасността идваща от Съединени американски щати за започване на комерсиална война в международен мащаб поради налагането на спомагателни мита върху някои вносни метали. Основна тематика на неофициалните диспути в аржентинската столица беше точно опасността от търговски войни.

„ За страдание не всички страни имат тласъка за промени. В Г-20 следим една отмалялост, що се отнася до промени и това ни тормози. С някои изключения измежду страните има възторг и аз считам, че напъните би трябвало да се удвоят “, сподели Хосе Анхел Гуррия, ръководител на Организацията за икономическо съдействие и развиване.

В началото на месеца президентът Доналд Тръмп съобщи, че се готви да вкара мита от 25 % върху вноса на стомана и от 10 % за алуминия. Срещата в Буенос Айрес се смята за извънредно значима в стратегически проект преди форума на водачите от Г-20 на 30-ти ноември.

„ Германия е доста мощна стопанска система и новото държавно управление ще влага доста в инфрастуктурата, това е тематика, която се разисква и на интернационално равнище. Дебатираме по какъв начин да увеличим икономическия напредък и да вземем за пример сои сфери би могла да подкрепи Германия “, уточни Олаф Шолц, финансов министър на Германия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР