Повече средства за реклама на българския туризъм и промяна в

...
Повече средства за реклама на българския туризъм и промяна в
Коментари Харесай

Туристическият бранш настоява за повече пари за реклама



Повече средства за реклама на българския туризъм и смяна в метода на установяване на бюджета за туризма. За това упорстват представители на сектора в писмо до институциите, които имат отношение по тематиката.

До 1% от приходите в туризма да отиват за национална реклама, разясни шефът на Националния ръб по туризъм Поли Карастоянова:

" Приходите, които са по публична статистика за миналата година, това са почти 6,9 милиарда лв., да бъдат взети като съществена база и надлежно бюджетът, с който ние да разполагаме, да бъде от 0,5%, което би формирало към 32 милиона лв. за идната 2019 година с опция и заложен механизъм за постепенно и последователно повишаване до 1%. "

14 милиона лв. са средствата за реклама през тази година. При съществуване на повече средства е значимо да се обърне по-голямо внимание на новите задокеански пазари на българския туристически артикул, да се построи мрежа от профилирани представителства с фокус върху туризма по прилика с търговско-икономиките служби на България зад граница, сподели още Карастоянова. Искането на сектора е подкрепено о Българския съюз по балнеология и спа-туризъм, както и от бизнес и работодателските организации в страната.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР