Повече прозрачност, яснота в процедурите, повишаване на възможността за контрол

...
Повече прозрачност, яснота в процедурите, повишаване на възможността за контрол
Коментари Харесай

Повече прозрачност дава новият правилник на СОС, заявиха от групата на ГЕРБ

Повече бистрота, изясненост в процедурите, повишение на опцията за надзор на работата на районните кметове и синхронизиране с променените закони. Това са главните цели за измененията в правилника за работа на Столичния общински съвет /СОС/, които се преглеждат на днешното съвещание на съвета.

Работата по тях стартира в края на предходната година, е припомнила ръководителят на работната група за измененията в правилника и общински консултант от групата на ГЕРБ-СДС Силвия Христова, представена от пресцентъра на СОС.

От ГЕРБ-София безапелационни: Общински съветници блокират развиването на метрото

"Ясно написаните правила и процедури и тяхното съблюдаване от всички са гаранция, че работата ни в името на града и неговите поданици, ще бъде проведена на нужното високо равнище ", е споделила още тя.

Публикуване на отчетите с плановете за решения на електронната страница на общинския съвет, лъчение на откритите съвещания на комисиите в обществените мрежи на СОС и запазването им в списък, издание на протоколите от съвещанията на комисиите и отразяване поименното гласоподаване на членовете им по всеки въпрос - това са част от плануваните промени.

Христова е припомнила още, че и сега поради пандемията, онлайн съвещанията на съвета и комисиите се излъчват във Facebook, само че правилникът планува това да продължи и отсега нататък.

Въвежда се и надзор под формата на питания от страна на общинските съветници върху работата на районните кметове, сходно на питанията към кмета на Столична община.

Промените в правилника са по предложение на групата ГЕРБ-СДС и ще улеснят достъпа на жители, юридически лица и институции до съвещанията на съвета и комисиите, до решенията и материалите, на чиято база са взети, означават от СОС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР