Повече приходи от данъци и акцизи към април тази година

...
Повече приходи от данъци и акцизи към април тази година
Коментари Харесай

Актуализация на бюджета към момента не се налага

Повече доходи от налози и акцизи към април тази година по отношение на същия интервал през предходната регистрира държавното управление в оставка през днешния ден. " Зелените " коридори за имунизация могат да продължат и след 9 май.

Според Бойко Борисов актуализация на бюджета все още не се постанова.

Бюджетът за първите 4 месеца е на остатък от 115 милиона и 400 хиляди лв.. Само за април предстоящият остатък е 735 милиона лв., изясни Борисов.

Бизнес климатът в страната се усъвършенства, счита министърът на стопанската система в оставка Лъчезар Борисов. Това се доказвало от размера на безработицата - 6,1% за април, както и от равнището на задграничните вложения:

През спешната 2020-та година потокът на директни задгранични вложения е в размер на 4,2 милиарда лв., това е най-високата стойност най-малко за последните 10 години, сподели Борисов.

Вицепремиерът в оставка Томислав Дончев осведоми, че проектът за възобновяване и развиване е показан на Европейската комисия на 20 април, само че към момента не е подаден за публично утвърждение:

И за мен в границите на седмица или две биха могли дефинитивно да приключат договарянията с Комисията и да бъде подаден подобен какъвто е, сподели Томислав Дончев.

Правителството в оставка регистрира, че резултатите в битката с ковид са доста положителни. " Зелените " коридори могат да продължат да действат и след 9 май, защото нужните количества ваксини са обезпечени:

Този месец идват всеки понеделник по 274 000 от " Пфайзер " и последния ден на 31 май идват първото огромно количество, двойно, 410 000 ваксини, по 36 000 идват всяка седмица от " Модерна ", тъй че безусловно потребностите на българското общество са обезпечени, сподели Костадин Ангелов, министър на опазването на здравето в оставка.

Премиерът в оставка разяснява вчерашното чуване на ръководителя на ДАНС и шефа на работа " Военно разузнаване " пред Северноатлантическя съвет на НАТО в Брюксел за противозаконни дейности на съветски жители у нас през последните 10 години.

След чуването съдружниците на България в НАТО обявиха поддръжка за България. Борисов употребява мотива, с цел да нападна за следващ път президента Румен Радев.

От този доста прекрасен филм " Мълчанието на агнетата " го виждам последните дни. До този миг претендентът за президент Радев, висш главнокомандващ, няма мнения нито по тематиката Навални, нито по тематиката шпионски кавги, сподели Борисов.

Премиерът в оставка благодари на специфичните служби за работата им по шпионските кавги.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР