Повече практика, по-малко теория за бъдещите шофьори. Това предвиждат промени

...
Повече практика, по-малко теория за бъдещите шофьори. Това предвиждат промени
Коментари Харесай

Ново поскъпване на шофьорските курсове - повече практика, по-малко теория

Повече процедура, по-малко доктрина за бъдещите водачи. Това плануват промени в разпоредбите за шофьорските курсове, които разписа просветителният министър. Времето за доктрина се понижава с 14 часа, а наложителните часове по курмуване се усилват от 31 на 42 часа. Предвиждат се най-малко 10 часа за шофиране в мощен трафик, 2 часа - при мъгла и нощем, а най-малко 6 часа - на автомагистрала или скоростен път. Веднага се заприказва за нарастване на цената на шофьорския курс с до 300 лева и по този начин той да стане 1000 лева
Actualno.com напомня, че още през юли от МОН предложиха новите образователни стратегии, по които да се образоват курсантите, като подечртаха, че не оферират нарастване на общия брой часове подготовка на младите водачи, а ново систематизиране. Тогава Богдан Милчев разгласи, че хората, които са прокарали това предложение, са ръководителят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов и ръководителят на Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България (АКАБ) Красимир Георгиев.
" Разумът надви, министърът на образованието се вслуша в нашата концепция, подкрепена и от Министерство на вътрешните работи, и от министерство на превоза. И тук помествам, че цената на курса няма да се усили, а се усилва броят на часовете, което ще докара до нова цена на курса. " Това малко комплицирано пояснение даде Йонко Иванов, ръководител на Съюза на инструкторите по авто-мото подготовка пред Нова тв.
Цената ще се усили, в случай че запазим тези 31 часа и създадем курса 1000 лева Сега усилваме с 10 часа кормуването и съразмерно прибавяме тяхната цена към таксата, изясни самичък себе си той. Реално има увеличение, само че получаваме нещо по-добро.
" Защо това нещо се наложи? , попита се самичък Иванов. " По остарялата стратегия е написано образование на автомагистрала и 3 часа нощно каране, на процедура обаче, с цел да излезем от София, ни би трябвало най-малко 1 час и останалите 2 часа като нямаме пътен възел, по който да се върнем, нарушаваме нормативните разпореждания. И по тази причина то не се прави сега... Отделно, автопаркът е много амортизиран тук-там, и хората избират да не се кара с висока скорост, тъй като колата може да се разпадне в дадени сектори по пътя. ", приключи обяснението си той.
На базата на тази стратегия се кара главно по местата, където вие би трябвало да бъдете изпитани. Евентуално, вие би трябвало да притежавате едни 60-70 % от качествата да шофирате безвредно и по-късно да излезете на пътя и да се донаучите. Но няма по какъв начин да шофирате с 40 км/ч в обитаемо място и по-късно да излезете със 120 или 140. Но разсъдъкът не е на такова равнище, на хората и на родителите, че да не могат да кажат " не сме подготвени ". Затова като не прави работа морковът, ще заиграе тоягата, безапелационен беше Иванов.
Отиваме на това нещо, хората ще могат да се учат, ние ще бъдем да задължени да им дадем тези часове. Ако няма шофиране в мъгла, през днешния ден се стъмва в 17ч. Значи избираме различен часови пояс и съответен смесен маршрут. Така Йванов изясни, че програмата е целесъобразна и ще може да се преценява съгласно атмосферните условия, часовия пояс и съответните благоприятни условия за кормуване.
„ Трябва тези хора да ги научим и на нравственос, а те да превъзпитат родителите си. Именно по тази причина тези часове се усилват и се дава на хората опция да придобият повече опит. А една сума от 150-200 лв. не играе никаква роля, тъй като цената на един калник и един автомобил, когато несъзнателно го чукнете е 250 лв. минимум ", разяснява Иванов.
" Държа да подчертая, че цена от 800 лева беше 2008г. В момента курсовете са доста по-ниски и до момента в който всичко се качва нагоре, цената на курса пада ", разяснява цената той и акцентира: " Важно е да се посочи и че се резервира размера от познания, които се предават на младите щофьори. "
Йонко Иванов съобщи, че е изискал документално отговор от министъра на превоза Росен Желязков за условието да се снимат самите курсове и младите водачи от автоинструкторите. То разгласи, че това в допълнение ще оскъпи курса с още до 200 лева Затова в случай че до края на седмицата не получат отговор, автоинструкторите ще излязат на митинг.
" Живеем в толкоз комплицирани времена. Нацията ни е душевен болна и би трябвало да се следи кой какво прави, по какъв метод го прави и за какво го прави. Тук разтварям скоба за тези селфита, с които би трябвало да се следи образованието на водачите на МПС. Това е тъй като едни хора са се срещнали с едни началници в една тъмна стая и са си създали една уйдурма, която не се знае защо и за какво е направена. Това не може да стане, тъй като е нарушение на Конституцията по член 32 – снимат ни без наше единодушие. В момента се извършва план на едни тъкмо избрани компании, не свободно определени. Това са 120 000 души, които се образоват годишно. По 31 часа сега по 4 селфита – са 7 милиона селфита. Отделно, няма подобен закон, който да разрешава една компания да съхранява вашите биометрични данни, които могат да се употребяват за изнудване. Кой подсигурява? Трябва да закупя висок клас телефон, с цел да фотографирам. Кой ще го заплати – ученикът или аз? Трябва да употребявам интернет пространство, с цел да запазвам данните – кой заплаща? Разберете, че има спекулация в тази система. Вие можете да ме осъдите за това, че вардя ваши фотоси. Всъщото време страната има вашите данни, а аз ги възпроизвеждам. ", избухна Иванов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР