Повече от седмица целият свят следи сагата на първата ракета

...
Повече от седмица целият свят следи сагата на първата ракета
Коментари Харесай

Надал и Кафелников коментират казуса с Джокович

Повече от седмица целият свят следи сагата на първата ракета в света Новак Джокович , който бе арестуван на летището в Австралия. Какво мислят за случилото се другите звезди от тениса. 

Рафаел Надал

" Не зная, не зная. Вече се уморих. Когато завоюва първото дело си споделих, че правораздаването си е споделило тежката дума. Ако съдът е решил, че визата е настояща, той би трябвало да играе. После съдът сподели друго. Аз в никакъв случай няма да потегли против това, което съдът е споделил. 

Смятам ли, че това е идеална обстановка? Не. Смятам, че най-хубавите играчи би трябвало да да играят на най-големите шампионати. Така за спорта ще бъде най-добре, няма никакви подозрения. Ако Джокович играеше тук, всичко щеше да е по-добре. 

Винаги изпитвам огромно почитание към своите противници, аз съм в положителни връзки с тях. Смятам, че животът е по-лек, когато имаш положителни връзки с всички - изключително в съблекалнята. Новак не е изключение. Желая му всичко най-хубаво.

Цялата тази обстановка е един бардак и за това са виновни освен той, само че и доста други. Но той, несъмнено, също.

Лично аз бих желал да го видя на корта. Дали това би било заслужено - към този момент е различен диалог, само че повече не желая да разисквам тематиката. " Това съобщи Рафаел Надал пред италианския публицист Лоренцо Ерколи.

За всичко са отговорни политиците

" Познавам Джокович от 12 години и доста го уважавм. Не ми харесва, че е попаднал в такава обстановка, не ми харесва, че го задържаха. 

Като цяло обстановката е неприятна за всички. Надявам се всички страни - шампионатът и Новак, да създадат по този начин, че сходно нещо да не се повтори на други шампионати.

Всичко би трябвало да се разисква по-рано. А в този момент наподобява по този начин, че всичко е проведено в последния миг, сподели Това съобщи Анди Мъри (тенисист) пред tennis365.com

Никола Вучевич (черногорски баскетболист):

" Причината за случилото се с Джокович са политиците, които употребяват властта си, с цел да се бележит и да усилят броя на последователите си.

Това няма никакво отношение към COVID-19 или проблемите с визата. Те го използваха, с цел да наподобяват по-добри. Много е тъжно, че се отнесоха по този начин с първенец от първа класа, " написа черногорецът в Twitter.

Според съветската тенисистка Анна Чакветадзе в тази история има повече въпроси - защо  в началото на Джокович е дадена зелена светлина и той е пристигнал в Австралия и въобще е считал, че ще може умерено за вземе присъединяване в шампионата. Правителството незабавно трябваше да отговори, че не може да пристигне  в страната. Беше явно, че няма да бъде на Australian Open.

Евгений Кафелников (руски тенисист)

" Мисля, че хората, които откриват разпоредбите в страната са прави на 100%. А това, че Джокович не желае да се имунизира е негов проблем. 

Ще загуби ли от цената си Australian Open?  Как може да загуби? Винаги съм казвал, че тенисът е доста по-високо от Джокович, Надал и Федерер. Еднозначно шампионатът ще е все по този начин сполучлив, както и предишните. Така че - шампионатът няма да загуби. Святото място не остава пусто. ", безапелационен е Джокович. 

Още от ТЕНИС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР