Повече от половината рекламодатели, които работят с Twitter, са преустановили

...
Повече от половината рекламодатели, които работят с Twitter, са преустановили
Коментари Харесай

След като Мъск го купи: Туитър загуби половината си рекламодатели, сред тях е Coca-Cola

Повече от половината рекламодатели, които работят с Twitter, са прекратили работата си с компанията заради противоречие с политиките на нейния притежател Илон Мъск, написа Си Ен Ен.

Около 625 компании, измежду които марки като Coca-Cola, Unilever и Wells Fargo, преустановиха връзките си с Twitter, откогато Мъск закупи корпорацията в края на октомври. От октомври до 25 януари месечните доходи от реклама са намалели с повече от 60% - от 127 млн. $ на 48 млн. $.

По-рано Ройтерс заяви, че платформата се пробва да си върне рекламодателите, като им предлага безвъзмездни реклами и по-голям надзор върху тях. Американският бизнесмен Мъск съпостави Twitter с падащ аероплан, който " се носи към земята с висока скорост, с горящи мотори и неработещи табла ". В същото време той означи, че политиката му за понижаване на разноските ще разреши на компанията да завърши 2023 година без загуба.

На 27 октомври Мъск подписа договорка за 44 милиарда $ за закупуване на Twitter - компанията, която има едноименната обществена мрежа. Непосредствено след покупката той уволни редица членове на управителния екип на компанията, в това число основния изпълнителен шеф Параг Агравал и финансовия шеф Нед Сегал.

Според документите, оповестени в базата данни на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати, Мъск също по този начин е разпуснал борда на шефовете и е станал единственият изпълнителен шеф на компанията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР