Повече от половината от всички неверни твърдения, хванати от платформата

...
Повече от половината от всички неверни твърдения, хванати от платформата
Коментари Харесай

Копейкин с рекорд по лъжи в предизборната кампания

Повече от половината от всички погрешни изказвания, хванати от платформата „ Лъжеш ли “ в предизборната конкуренция, са пристигнали от представителите на „ Възраждане “. 

Резултатите се афишират след изборите, с цел да не повлияят на конкуренцията.

Слабите умения на обществото за обикновена инспекция на обстоятелствата го прави уязвимо за внушения от такъв подход на трупане на рейтинг, само че пък носи положителни резултати за политиците.

Идеята на нашия план пристигна от обстоятелството, че доста постоянно хората споделят “да, политиците лъжат ”, само че в случай че се опитате да опровергаете обещано изказване, нещата се усложняват. Затова би трябвало да има доказателства. Ние сме доброволчески план и използваме напълно обществени данни. ”

Това съобщи в предаването “Кой приказва ” по " Дарик " Радослав Евтимов, основател на доброволческата платформа “Лъжеш ли ”.

“При Костадин Костадинов установихме 17 погрешни изказвания, следван е от Цончо Ганев, също от “Възраждане ”, с 14 погрешни изказвания.

Атанас Атанасов от “Демократична България ” - с 5 и Кирил Петков - с 4 погрешни изказвания. Темите са главно икономическата обстановка, инфлацията в страната, енергийната рецесия, корупцията и позицията по отношение на войната ”, показа Евтимов

Като образец за погрешно твърдение Радослав Евтимов даде изявление на водача на “Възраждане ” Костадин Костадинов. В него той поддържа думи на Елеонора Митрофанова, която твърди, че България дължи актуалните си граници на Съветския съюз.

Костадинов, който постоянно се акцентира самичък, че е историк и е направил учебник по история, оповестява и погрешни исторически данни:

“Гръцкото искане, което е подкрепено от Съединени американски щати, е българската граница да минава на 30 км южно от Пловдив и 60 км южно от София – т.е., целия Рило-Родопски масив да стане част от Гърция. ”

В това си изявление Костадинов засяга Парижкия конгрес от Втората международна война.

“Ние намерихме протоколи от Парижкия конгрес и проверихме по какъв начин е минало това гласоподаване. Действително такива искания от гръцка страна има, само че предлагането е отхвърлено с 8 на 2 гласа, като Съединени американски щати гласоподават срещу смяна на българските граници, а Англия се въздържа от избор. Съответно изказванието, че Съединени американски щати и Англия интензивно са работили за това предложение от гръцка страна и погрешно ”, безапелационен бе Евтимов.

 
ТЕМА преди 41 минути 406 преди 1 час 333 преди 3 часа 1005
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР