Повече от половината от потвърдените случаи на новата коронавирусна инфекция

...
Повече от половината от потвърдените случаи на новата коронавирусна инфекция
Коментари Харесай

Учени очертаха климатичната зона за COVID-19, прогнозират повторни огнища есента

Повече от половината от доказаните случаи на новата коронавирусна зараза COVID-19 са зародили в места с температура на въздуха от 5 до 15 градуса по Целзий. Това са открили китайски учени, изследвайки параметрите на околната среда, при която вирусът SARS-CoV-2 може да преживее, с цел да схванат световната скица на неговото разпространяване, заяви Xinhua. В научна публикация, оповестена в сп. Science of the Total Environment са разгласили резултатите от проучването, показва още организацията.
Взаимовръзката сред потвърждаваните всеки ден случаи на COVID-19 и метеорологичните условия, в това число температурата и влажността, била изведена въз основата на данните за почти 3,75 милиона доказани случаи на COVID-19 в 185 страни и райони от 21 януари до 6 май 2020 година.
Установено било, че в местата с температура на въздуха от 5 до 15 градуса по Целзий са регистрирани 60 % доказаните случаи на COVID-19. Освен това, към 73,8% от случаите били съсредоточени в райони с безспорна мокрота от 3 до 10 грама вода на пространствен метър.
Авторите на проучването допускат, че съществува оптимална климатична зона, в която концентрацията на SARS-CoV-2 доста се усилва в околната среда, в това число върху повърхностите на предметите.
Те предизвестяват, че пандемията от COVID-19 може да се популяризира циклично и позволяват наново експлоадиране на зараза в огромни градове в междинните ширини през есента на 2020 година .
„ Не можем да се основаваме на хипотезата, че разпространяването на COVID-19 ще се приключи с повишението на температурите “, декларирал основният създател на цитираната публикацията Хуан Чжунвей.
 
Всичко за ковид четете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР